Mijn eerste wedstrijd na het WK in Colombia. Vrijdag hadden we training, waar ik 2 rondjes heb kunnen rijden. De training werd daarna afgelast door het slechte weer. Zaterdag ochtend had ik gelukkig nog genoeg tijd om met de cruiser wat rondjes te maken tijdens de training. Mijn start was niet goed en ik wist eigenlijk ook wel dat dit aan m’n zware verzet lag. In de manches heb ik een beetje rustig aan gedaan, met een 3e, 2e en 1e plaats ging ik door naar de finales. In de finale had ik weer een slechte start. Ik lag er slecht voor, maar wist gelukkig m’n snelheid op de rest van de baan te pakken en eindigde met een 1e plaats.

Zondag de wedstrijd met de 20″. Ik wist na zaterdag dat ik hier hetzelfde probleem zou krijgen, met mijn verzet. Waardoor de start moeilijk zou worden. In de manches werd ik 3, 1 en 4, daardoor zat ik in de halve finale. De halve finale wist ik met een 4e plek af te sluiten en hiermee had ik de finale weer bereikt. Ik was erg slecht weg, maar kon gelukkig nog wel met de groep mee rijden. Helaas ging ik na het achterwielen van de bult, na het viaduct op mijn plaat. Daar zat ik dan, in de 3e bocht van beton. Ik had net een nieuwe 100% bril gekocht, waar ik eigenlijk meteen aan dacht; Oh nee, die zal toch niet kapot zijn… Ik zag toen m’n klep los hangen, aan één kant, helm kapot! Uiteindelijk lopend naar de finish gegaan, met de fiets in m’n hand. Gelukkig geen breuken eraan overgehouden. Alleen een lichte hersenschudding en wat paarse plekken. Op naar het NK in Luyksgestel!

Zondag ochtend werd ik voor de wedstrijd nog aangenaam verrast, door mijn sponsor Terra-Cotta Sportprijzencentrum. Hier voor wil ik ze bij deze enorm bedanken, voor het lieve cadeautje ter ere van mijn wereldtitels. Marsha en Hans jullie zijn lief!Terra_Cotta2Terra_Cotta3