Afgelopen weekend reed het BMX Dreamteam de laatste wedstrijd in de 3Nations Cup. Op de baan in Luyksgestel werden ronde vijf en zes verreden van dit drie landen toernooi.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen, mocht men niet klagen en bleef het op zaterdag
redelijk droog. Zondag kwam zelfs even het zonnetje door. Er werd flink gestreden en er waren mooie races te zien. Ook de rijders van het Dreamteam, lieten deze keer weer mooie acties zien.

Photo: Lou Designs & Photography

Op dag één was het team met vijf rijders van de partij. Helaas mogen de 17+ classes alleen op zondag deelnemen aan de wedstrijd. Op Zaterdag wisten zowel Lynn Blewanus als Indy Scheepers, na alle manches en de halve finale te hebben gewonnen, beide de Finale af te sluiten met een mooie tweede plaats. Dennis Bignell, die als kleinste, flink gestreden heeft tegen alle jongens van een leeftijd ouder, kwam helaas de manches niet door. Joep de Bock wist zijn manches heel mooi af te sluiten met twee keer een derde plaats en een 4 e plaats. Helaas kwam Joep in de 1/8 Finale ten val. Zijn broer Teun de Bock, was heel goed in vorm en wist de manches af te sluiten met twee keer een tweede plaats en een eerste plaats. Ook de 1/8 Finale wist Teun heel netjes af te sluiten, met een derde plaats. Helaas werd hij in de kwartfinale net voor de Finish ingehaald, toen hij vierde lag. Hierdoor miste hij net de Halve Finale.

Photo: Lou Designs & Photography

Op zondag was het team met zeven rijders van de partij. Ook Erik Peters die na zijn blessure nog wat kampte met een griep, ging toch weer een poging wagen. Helaas moest hij zich na de tweede manche afmelden. Lynn Blewanus was op deze dag zeer goed in vorm en wist de hele dag de volle winst te pakken… Super trots stond ze op het hoogste podium! Ook Indy Scheepers wist op deze dag de Finale af te sluiten met winst. Dit leverde haar ook nog eens de eerste plaats op, in het algemeen klassement. Joyce Bax liet de hele dag zien heel goed in vorm te zijn. Zij wist meerdere keren, na een mindere start, haarzelf naar voren te knokken. Joyce haalde in de Finale een super mooie tweede plaats. Rody, Ronan en Jelle die alle uitkomen in de klasse Men 17+, waren allemaal goed in vorm en reden de hele dag voorin mee. Helaas ging het bij Jelle in de Halve Finale in de eerste bocht mis. Hierdoor miste hij de Finale. Ronan en Rody wisten beide wel de Finale te halen. Maar ook bij Rody, ging het net als bij Jelle, in de eerste bocht mis. Hij werd hierdoor uiteindelijk achtste. Ronan Lemmens die zijn eerste jaar rijdt in deze klasse, haalde een mooie zesde plaats in de Finale.

Tekst: Astrid Scheepers