Bo Makkink reed afgelopen weekend het Europees kampioenschap BMX in Bordeaux, Frankrijk. In de categorie Girls 10 jaar wist ze netjes het podium te halen en eindigde op een derde plek.

Volgens Makking was het weekend goed verlopen. De jonge BMX’ster was heel zenuwachtig voor de finale, maar toen ze eenmaal over de streep kwam, was het allemaal weer weg. Midden in het centrum van Bordeaux was een BMX baan aangelegd, mede speciaal voor dit evenement. “Ik vond de baan echt heel fijn. Ik voelde geen enkel hobbeltje, waardoor de baan echt lekker reed.” Van te voren was haar schatting dat ze niet verder zou komen dan de halve finale. Maar op de wedstrijddag liep alles goed. Haar start in de halve finale was zo goed, dat ze meteen bij de eerste drie zat. Uiteindelijk kwam ze als vierde over de streep en plaatste ze zich voor de ‘grote’ finale. “Om dan in de finale uiteindelijk bij de eerste drie van Europa te eindigen, is gewoon super. Ik ben echt super blij… En heel trots op mezelf!”

Photo: Remco Huvermann

Volgende week is het WK in Amerika, maar daar zal Makkink niet aanwezig zijn. Nu eerst genieten van een welverdiende vakantie. Haar doel voor de rest van het jaar is om bij alle wedstrijden eerste te worden en anders een plekje bij de eerste drie te veroveren!