DELEN

De Talenten Cup was een goed initiatief, alleen jammer van het tijdstip! Wellicht is dit iets voor de toekomst als opvulling voor de wereldbekers. Dan is er ook meer publiek aanwezig en zijn de pauzes niet zo lang en saai!

Afgelopen weekend was het dan zover, de World Cup op Papendal. En eindelijk na al die jaren, is die langdradige, saaie zaterdag uit het schema gehaald. Het publiek wil helemaal geen Time Trial en ik als rijder destijds ook niet. Eindelijk weer 2 dagen volop racen, zoals het hoort. Als kind zijn we begonnen om te BMX-en en niet om een tijdrit te fietsen. Anders waren we wel gaan wielrennen. Een goede keuze van de UCI… Gelukkig waren afgelopen weekend de meeste grote namen aanwezig en waren het leuke wedstrijden om te zien.

Zaterdag was het een Nederlands feestje met Laura die de overwinning pakte en met vier Nederlanders die op het podium stonden. Helaas was dat zondag wat minder, met maar één Nederlands podium. Maar dit was wel weer een overwinning, want Laura pakte de dubbel. Maar ondanks de resultaten op die dag, fietsten de Nederlanders goed. Joris Daudet won bij de heren, wat een klasse apart is dat zeg! Wat fietst die jongen ontzettend beheerst en gemakkelijk. En dan ook nog met zo’n snelheid, zulke bochten kunnen draaien. Zoals zijn eerste bocht in de finale, met nog meer snelheid/net zo snel de bocht uit te komen dan de anderen, die wel een ideale lijn reden in de bocht. Echt bizar hoe simpel het er bij hem uitziet. Maar hetzelfde gold ook voor Laura, hoe makkelijk en beheerst zij fietst!

Dan was er naast de wereldbekerwedstrijden ook nog een Talenten Cup. Maar hier heb ik eerlijk gezegd niet zo opgelet, omdat het op de vrijdagavond was. Maar wie van de Talenten Cup heeft ook meegedaan aan de wedstrijd? Volgens mij niemand, toch? Waarom doen we een Talenten Cup, wat een super goed idee is, niet in de pauzes van de World Cup zelf? Want de pauzes die we nu hadden, waren verbazingwekkend saai en dan zat ik nog wel op de VIP tribune. Kun je nagaan hoe dat was voor de andere tribunes. Dan kan de Talenten Cup ook twee dagen gefietst worden en hoeven ze niet mijlen ver te rijden, voor één wedstrijdje. Wat even snel op de vrijdagavond wordt verreden. En waar ook nog eens minder, tot nauwelijks publiek bij was. Wellicht iets voor de UCI en/of de organisatie van het evenement, om mee te nemen in een volgende vergadering!

Dan nog even een paar woorden over het festival… Leuk georganiseerd, veel dingen te doen, of te zien. En een leuke opvulling inderdaad voor de saaie pauzes. Wel vond ik het jammer dat het een evenement op zich was en teveel gescheiden van de wedstrijd!