Afgelopen weekend stond Raymon van der Biezen weer op de baan. Niet om te coachen, maar om zelf weer een keer mee te rijden. En tijdens de 3Nations Cup in Luyksgestel, liet hij zien het nog niet verleerd te zijn. 

Toen Van der Biezen kreeg te horen dat de wedstrijd in Luyksgestel was, wilde hij hier aan mee doen. Hij heeft het afgelopen seizoen weinig op de fiets gezeten en vond het wel aardig om te kijken hoe dat dan ging. “Ik heb drie weken geleden mijn licentie aangevraagd. Ik kreeg te horen dat de 3Nations Cup in Luyksgestel werd verreden en omdat dit een redelijk toegankelijke baan is, wilde ik hier aan mee doen. Puur voor de lol!”

Photo: Lou Designs & Photography

Het leek de Nederlander wel leuk om hier aan mee te doen. Van der Biezen was aardig verrast door de reacties van de mensen, toen ze door hadden dat hij ook ging fietsen. “Mensen hadden eerst niet in de gaten dat ik mee zou rijden. Maar toen het eenmaal bekend was dat ik mee deed, waren de reacties heel leuk.” Na zijn ‘retirement’ heeft Van der Biezen niet veel meer op de fiets gezeten. Hij gaf hier en daar nog wel wat clinics, maar dat kan je niet vergelijken met echt trainen. Het resultaat in Luyksgestel mocht er ondanks dat, toch zijn. “Het was me goed bevallen… Het was wel weer even wennen om rondjes voluit te fietsen. Op de finish was ik wel flink verzuurd in de benen. Eigenlijk het hele lichaam was wel verzuurd. Ondanks dat ik natuurlijk wel elke dag in de sportschool te vinden ben, kan je dit niet vergelijken met volle rondjes op de BMX. Ik ben fit, maar dat is dan toch net even wat anders.” Van der Biezen werd in Luyksgestel uiteindelijk derde, achter Justin Kimmann en Joris Harmsen, die er met de winst vandoor ging.

Photo: Lou Designs & Photography

Helaas was dit geen comeback voor de Nederlander. Volgens Van der Biezen, was dit ‘in principe’ maar eenmalig. “Wellicht in de toekomst dat ik nog een keer een wedstrijd mee pak, maar dan moet het echt op een baan zijn, die me ligt. Maar dit seizoen zal dat niet meer gebeuren. Wel zal ik, vanwege mijn sponsor, dit seizoen de City Downhill in Nijmegen rijden!” Dus mocht je Van der Biezen nog in actie willen zien, ga dan naar de City Downhill in Nijmegen op zaterdag 28 oktober.