Dave van der Burg wint de eerste nationale wedstrijd van het seizoen 2017. Vandaag in Haaksbergen was het weer een keer heerlijk druk met de Elite rijders. De nationale selectie was ook aanwezig en de jeugdige rijders genoten hier volop van.

DVO Haaksbergen organiseerde vandaag de eerste nationale wedstrijd in een reeks van vijf wedstrijden. Het was een druk bezochte wedstrijd, waarbij de voltallige selectie aanwezig was. Alle jonge rijders waren dan ook zeer verheugd met het feit dat hun idolen vandaag aanwezig waren. Bij de teamtent van de Nederlandse selectie was het geregeld dringen met fans. Ruby Huisman was vandaag ook aanwezig voor haar eerste TC van het seizoen. Ruby reed bij de Elite Women, na drie moto’s, naar de eerste plaats. Ellen Jacobs werd in haar eerste Elite wedstrijd, tweede achter Huisman.

Photo: Lou Designs & Photography

Tino Popma reed sinds lange tijd weer een wedstrijd op eigen bodem. Tino miste vorig jaar het merendeel van zijn seizoen, door een blessure aan zijn schouder. Hij reed vandaag zijn eerste nationale wedstrijd als Junior Men. “De dag ging wel goed voor mij. Ik ben blij met dit resultaat… Het was mijn eerste wedstrijd sinds lange tijd weer in Nederland. In de finale had ik een wat mindere start, maar kon het op de baan goed maken.” Tino won de finale voor Rowin Heynen en Ian van Heugten. Sinds dit seizoen rijdt Tino voor het Nederlandse talententeam. “Ik ben blij met mijn overstap naar het team. Ik train nu twee keer op een dag en onze coach is altijd aanwezig. Dat is heel iets anders dan thuis in je eentje trainen.” De eerstejaars junior merkt ook dat hij vooruitgang heeft geboekt, sinds hij bij het team traint. “Ik merk het voornamelijk in mijn kracht en mijn snelheid op de baan.” De Europese rondes staan de komende tijd op Tino zijn planning. Hij wil deze allemaal gaan rijden, behalve Praag, daar kan hij niet bij zijn. Het doel voor dit seizoen is zich kwalificeren voor het WK in Rock Hill. “Het WK, zou voor mij toch wel supergaaf zijn. Ik hoop dat ik daar aan de start mag staan!”

Photo: Lou Designs & Photography

Dave van der Burg heeft zijn draai helemaal gevonden in het team. In een volle finale, wist Dave de gebroeders Kimmann voor te blijven. Niek werd hierin tweede en versloeg daarmee zijn broer Justin in hun eerste ‘Face-Off’ van het seizoen! Dave: “Ik had vandaag geen last meer van mijn schouder. Mijn schouder is dan ook zo goed als genezen.” Dave vond het leuk om weer een keer een TC te rijden. Vooral de jonge fans kon Dave wel waarderen en genoot er dan ook van, wanneer ze voor hem stonden te juichen. “Bij een grote wedstrijd hoor je dat uiteraard ook. Maar als ze hier je naam omroepen en je hoort ze dan juichen, dat is toch wel gaaf.”

Tijdens de tweede TC volgende week in Rijswijk, is de selectie er niet bij. Zij krijgen dan rust… De focus voor de komende maand, ligt op de Europese ronde in Erp en de wereldbeker wedstrijden op Papendal en een week later in Zolder.