Het RV BMX Team heeft een drukke week achter de rug. Afgelopen weekend reed men nog het EK BMX in Bordeaux, Frankrijk. Nu zijn ze onderweg voor het WK in Rock Hill, Amerika.

Deze week ging voor sommige van het RV BMX Team niet geheel volgens planning. Afgelopen weekend reed men het Europees kampieonschap BMX in het mooie stadje Bordeaux, midden in het centrum op het plein ‘Place des Quinconces’. Deze week moest men haasten om hun vlucht te halen richting het WK in Rock Hill. Maar eerst het EK, waar men met trots op kan terugkijken. Lissi van Schijndel, de absolute topper van het team, werd in Bordeaux Europees kampioen in haar klasse. Dit hele seizoen staat er eigenlijk al geen maat op de jonge BMX’ster en is het afwachten waar dit eindigt. Volgende week kan ze deze streak afmaken tijdens de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ronnie Verweijst: “We gaan het zien… Ze heeft tot nu toe een voortreffelijk seizoen gereden. Het zou mooi zijn, als ze dit kon afmaken in Amerika.”

Photo: Remco Huvermann

Jason Noordam reed het afgelopen weekend ook een voortreffelijke race. Noordam schoot in de finale nog van zijn trapper, maar wist zich overeind te houden. Noordam kwam uiteindelijk als tweede over de streep. Ook hij zal mee gaan strijden om het goud in Rock Hill.

Photo: Remco Huvermann

Mia Christensen, was trots op haar weekend, ondanks dat ze haar titel moest afstaan. “Vrijdags was er nog het goud met het ‘1 Step 2 Win’ team waar ik bij train en zondag moest ik helaas mijn Europese titel afstaan aan Mariane Beltrando. Na vier jaar als een Europees kampioene, moest ik nu genoegen nemen met een tweede plaats.” Ook de Deense, zal in Rock Hill aanwezig zijn om mee te strijden voor het WK goud.

Photo: Remco Huvermann

Maar zoals gezegd was de weg naar het WK niet voor iedereen zo gemakkelijk deze week. Na de gecancelde vlucht in bordeaux, moest de familie Van Schijndel deze week weer haasten voor de vlucht naar Amerika. De familie Van Schijndel stond eerst een lange tijd te wachten op Schiphol, vanwege een tekort aan personeel. Eenmaal door, moesten ze rennen voor hun vlucht. Ze haalde het maar net op tijd… In Londen moesten ze overstappen naar Miami. En ook in Miami ging het weer niet zonder slag of stoot. Blijkbaar was er met de persoonsgegevens iets fout gegaan, waardoor ze twee uur bij de douane hadden gezeten. Toen ze ook nog eens de koffers wilde gaan ophalen, bleek dat deze niet waren mee gekomen. Dus de familie zit nu in Amerika, zonder koffers en zonder fiets voor de jonge kampioen! Hopelijk komt dat nog allemaal nog goed en kan het volledige team gewoon normaal het WK rijden!