Photo: Lou Designs & Photography

Tijdens de eerste TC in Haaksbergen reed Ellen Jacobs haar eerste rondjes als een Elite. Ellen maakte afgelopen zomer de overstap van Women 17+ naar de Elite Women.

Hoe was je gevoel richting deze wedstrijd?

“Mijn gevoel was redelijk goed. Ik had nog niet veel wedstrijden gefietst, dus dan weet je niet goed waar je staat. De trainingen gaan de laatste tijd steeds beter, dus dat geeft je wel een goed gevoel. Op zaterdag had ik wat moeite met het starthek, maar uiteindelijk ging dat goed en toen had ik er wel vertrouwen in voor zondag.”

Je reed Zolder niet mee, dat was een bewuste keuze. Kun je die keuze eens uitleggen?

“Op het moment dat we de keuze moesten maken om wel of niet te fietsen, was ik er nog niet klaar voor om de wedstrijd in Zolder te fietsen. Achteraf gezien had ik misschien wel mee kunnen doen, maar ja, achteraf is natuurlijk altijd makkelijker praten.”

Hoe vond je de dag in Haaksbergen gaan?

“Het ging eigenlijk¬†beter dan verwacht. De starts in de eerste en derde manche, waren super. In de tweede manche was de start iets minder en toen stond ik ook nog eens op plaats acht. Dan wordt het wel lastig. De snelheid in de baan was ook goed.”

Vind je het jammer dat jullie alleen de moto’s hebben gereden?

“Ja dat vind ik heel erg jammer. Vroeger werd er nog wel eens een vierde manche gereden. Het is jammer dat ze dat nu niet meer doen. Dan heb je tenminste nog het gevoel dat je echt een wedstrijd hebt gereden. Nu ben je na de manches al klaar. Het is ook jammer dat de opkomst zo laag is. Als sportklasse rijder, mag je dispensatie aanvragen om de wedstrijden in Nederland bij de Elite te rijden, maar dat heeft niemand gedaan. Als er meer meiden bij de Junior/Elite zouden rijden, zou je nog leukere wedstrijden krijgen.”

Ben je blij de overstap te hebben gemaakt naar de Elite?

“Ik heb nog niet veel wedstrijden gefietst bij de Elite, maar tot nu toe ben ik blij met de overstap. Ik heb van veel mensen complimenten gekregen dat ik het aandurfde om de overstap te maken, dat geeft je wel een goed gevoel over de keuze die je hebt gemaakt.”

Hoe tevreden ben je met je tweede plaats, achter Ruby Huisman?

“Ik ben hier zeer tevreden over. Het fietsen ging goed, dus dan kan je eigenlijk niet ontevreden zijn!”