Time Trial

Zaterdag begon de dag met slecht weer. De baan hield zich na omstandigheden goed en na een goede training en een half uurtje pauze, begon mijn Time Trial ronde. Ik mocht als 25ste starten. Ik was er klaar voor en had er zin in. Tijdens mijn start, gleed ik bij de eerste slag al weg. Ik kon het daarna goed herstellen, maar had wel tijd verloren. De eerste bult van de Pro Sectie sprong ik veel te ver, waardoor ik mezelf moest herstellen en daardoor sprong ik de tweede te kort. Ik verloor daar veel tijd op verloren. Kon daarna het rondje goed uitrijden en nog als 14e eindigen. Een resultaat waar ik niet op had gehoopt.

Photo: Lou Designs & Photography

Race

Zondag was het wedstrijddag… Ik ging al van te voren uit, dat het zwaar zou worden met de hele Nederlandse selectie en alle rijders van TVE Oegema. De training verliep weer super. De Pro Sectie verliep ook goed, niets op aan te merken. Ik wist dat mijn zwakke punt op de eerste bult lag. Maar ik was klaar voor de wedstrijd! De eerste manche had ik een slechte start, waardoor ik in het gedrang kwam, onderaan de startheuvel. Ik moest hierdoor vanaf achteraan beginnen. Uiteindelijk wist ik terug te komen naar een zesde plaats. Mijn tweede manche verliep iets beter, deze eindigde ik op plek vijf. Voor mijn laatste manche, stond ik boven aan het hek en zag ik mijn zusje hard ten val komen. Ze bleef heel lang stil liggen en vanaf de heuvel kon je niet precies zien, wat er aan de hand was. Het was even schrikken, maar ik kon het redelijk snel opzij zetten en me focussen op mijn eigen race. In mijn laatste manche werd ik ook zesde. Dus helaas was ik niet door naar de finale! Wel veel van geleerd! Over 2 weken is het EK in Bordeaux, Frankrijk. Daar weer, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ik heb er veel zin in… Vanuit filmpjes en foto’s heb ik gezien dat het een technische baan wordt. Op naar een mooi EK!