Elwin Remmerts

Eén van de rijders in het nieuwe JP Sports BMX Team, is Elwin Remmerts. Elwin zal volgend seizoen de overstap maken naar de Elite Men. 

Vanwaar de keuze om voor Jorden te gaan rijden?

,,Ik heb 3 jaar lang bij Remon Brink getraind en met veel plezier gedaan. Hij heeft me er weer helemaal bovenop geholpen, na een aantal slechte jaren, met veel tegenvallers. Maar na de laatste winter, had ik het gevoel dat ik meer nodig had. Meer om hoger op te komen en meer kans te krijgen, op een snellere aansluiting bij de Elite. Toevallig werd ik gevraagd door Jorden. Hij bood mij aan om bij hem te komen trainen, met persoonlijke begeleiding. Ik ben toen bij hem op gesprek gegaan en daar heeft hij mij uitgelegd, wat zijn plannen en doel was. Dat gesprek verliep goed en toen heb ik een contract getekend voor 2 jaar.”

Je traint nu al een tijdje met hem, wat vind je er zo positief aan?

,,Het is heel fijn om persoonlijk getraind te worden, zodat er goed op mijn techniek in de sportschool kan worden gelet! En dat ik een schema heb die alleen op mij gericht is. Ook dat er meer aandacht wordt besteed aan mijn mindere punten, zodat die ook beter worden.”

Volgend jaar Elite Men, had dit invloed op je keuze?

,,Nee deze keuze had niet echt invloed op me! Maar het kwam wel op het juiste moment, zoals ik eerder vertelde. Ik had het gevoel dat ik meer persoonlijk gerichte schema’s moest krijgen, om mij op een hoger niveau te krijgen!”

Wat zijn je verwachtingen?

,,Mijn verwachtingen zijn dat ik in het geheel sterker word, niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker word. Het zal geen makkelijk jaar worden, maar zal er alles aan doen om de aansluiting zo snel mogelijk te maken!”

Hoe ziet je wintertraining er uit?

,,Geen één week is voor mij hetzelfde. Elke week en dag ziet er anders uit. Tot nu toe boek ik elke week nog progressie. Maar naast alle trainingen wordt er ook veel aandacht gegeven aan een juist voedingspatroon, om ook daar optimaal uit te kunnen presteren.”

Wat is je doel voor komen seizoen?

,,Ik heb niet echt een doel gezet, voor aankomend seizoen. Ik hoop dat ik al de aansluiting kan maken met de top in Nederland en hoop dat ik dit seizoen al een aantal mooie resultaten kan neerzetten in mijn eerste jaar als Elite!”