Elwin Remmerts tijdens de TC in Venlo

Elwin Remmerts rijdt zijn tweede jaar als Junior Men. Volgend jaar zal hij de overstap maken naar de Elite Men. Vorig weekend won hij de topcompetitie in Venlo en is van plan aankomend weekend wederom voor de overwinning te gaan…

Remmerts kwam met grote verwachtingen naar Venlo. Het fietsen gaat vanaf de zomerstop heel goed voor de junior. ,,De wedstrijden die ik vanaf de zomerstop heb gereden, gingen heel goed. Ik voel me dan ook sterk en fit. Voor Venlo had ik de lat redelijk hoog gelegd.” Remmerts heeft na het EK in Verona een maand niets gedaan. Het resultaat wat hij daar reed, was niet het resultaat waar hij op hoopte. ,,Even lekker vakantie gehouden en mijn hoofd leeg gemaakt!” Twee weken na de vakantie is Remmerts weer terug de sportschool in gegaan en heeft hij veel sprints gedaan. Rustig aan, ging hij ook weer de baan op. Remmerts was goed uitgerust voor de tweede helft van het seizoen.

Elwin Remmerts aan kop tijdens de TC in VenloIn de week naar de vierde TC in Venlo, kon Remmerts niet lekker trainen, vanwege een lichte hamstring blessure. ,,Gelukkig heb ik dat weer op tijd weten los te krijgen.” De verwachtingen waren ondanks die lichte blessure, toch nog hoog. ,,Mijn trainingen voor de wedstrijd verliepen vlekkeloos. Tijdens de manches werd ik 1-3-1. In mijn tweede manche zaten een aantal fouten, maar ik was door naar de finale en mocht daar als tweede kiezen. Na een super start, wist ik het rondje goed af te maken en zo mijn eerste plek te behouden.”

Momenteel staat Remmerts tweede in het algemeen klassement. De achterstand op Kevin Elbers, bedraagt 19 punten. ,,Ik zie dat nog niet zo snel ingehaald worden! In het begin van het seizoen, heb ik een aantal pech momenten gehad. Mijn crash tijdens de finale in Dedemsvaart, heeft me veel punten gekost. Voor mij staat nu elke wedstrijd op zich en elke wedstrijd, wil ik winnen.”

Volgend jaar zal Remmerts de overstap naar de Elite Men maken. Dit zal een grote stap voor hem worden, met al die ervaren en snelle rijders. Remmerts weet dat hij de tijd moet nemen, om aan te kunnen haken bij de absolute top. ,,Ik stel niet te hoge verwachtingen voor volgend seizoen. Ik ga in ieder geval heel hard trainen en alles geven en kijken wat er dan uitkomt. Ik hoop uiteindelijk de aansluiting te krijgen en het ze moeilijk te maken!”