Afgelopen weekend werd het Europees Kampioenschap in Bordeaux, Frankrijk verreden. Het was een prachtig evenement, op een hele mooie locatie, midden in de stad Bordeaux. Met deze mooie locatie, was het een mooie wedstrijd op een super mooie aangelegde baan.

Indy Scheepers

Ook een aantal rijders van ons Team waren naar Frankrijk afgereisd, om daar deel te nemen aan het Europees Kampioenschap. Indy Scheepers wist hier haar Titel van het Europees Kampioenschap een jaar eerder in (Verona / Italie) en het jaar daarvoor in Erp te verdedigen en haalde het hoogste podium. Ook deze keer was ze uiteraard weer super blij met de titel. Volgende week zal ze deelnemen aan het Wereldkampioenschap in Amerika, waar ze heel erg naar uit kijkt.

Photo: Remco Huvermann

Joyce Bax

Bij de Women 17+, wist onze eigen Joyce Bax, die als eerstejaars in deze klasse rijdt, de Finale te halen. Een ‘Super Prestatie’ voor Joyce, die dan ook hele mooie races liet zien en altijd zal blijven vechten tot de Finish Lijn. Zelfs na een valpartij in de eerste manche wist ze de kwartfinale te halen en kwam ze ook de Halve Finale door. Een hele mooie vierde plaats van Europa leverde deze finale haar op.

Photo: Remco Huvermann

Lynn Blewanus

Onze jongste rijdster Lynn Blewanus, die ook afgereisd was naar Frankrijk, reed zeer sterk in de manches. Ook de kwartfinale kwam ze goed door. Helaas had Lynn in de halve finale een slechte start en ging als laatste uit het hek. Wel vocht ze door tot bijna een vijfde plaats, maar helaas was dat net niet genoeg voor een Finale plaats. Maar volgende week zijn er weer nieuwe kansen voor Lynn, want ook zij reist af naar Amerika, voor het wereldkampioenschap BMX.

Bo Piepers

Bo Piepers, die helaas in de eerste manche behoorlijk hard ten val kwam, wilde toch graag de tweede en derde manche fietsen. En in beide manches haalde hij de eerste plaats. Helaas had Bo te veel pijn en aangezien hij ook naar Amerika gaat, voelde hij zich genoodzaakt zich af te melden.

Photo: Remco Huvermann

Rody van den Heuvel

Rody vd Heuvel die zeker een kanshebber voor de Finale was, reed super hard op deze snelle baan in Bordeaux. Hij ging als een speer over de baan… Rody wist alle manches, de 1/8 Finale en de 1/4 Finale op zijn naam te schrijven. Helaas ging het voor Rody in de Halve Finale mis en kwam hij ten val. Erg jammer, aangezien hij één van de snelste tijden op het eerste stuk neerzette.

Jelle van de Spijker

En dan Jelle van de Spijker, die pas weer een aantal weken op zijn fiets zit, na meerdere blessures afgelopen jaar. Graag wilde hij dit Europees Kampioenschap in Bordeaux fietsen en wist dan ook de manches en de 1/8 Finale goed door te komen. Maar in de Kwartfinale ging het behoorlijk mis en werd hij na een hele mooie actie in de eerste bocht, juist in de laatste bocht, terwijl hij op een vierde plaats lag, behoorlijk hard de bocht over geduwd en kwam ten val. Erg jammer!

Photo: Remco Huvermann

Blijdschappen en teleurstellingen voor onze rijders… Maar we kunnen zeker terugkijken op een mooi en gezellig Europees Kampioenschap. Onze rijders hebben zich allemaal van hun beste kant laten zien. Helaas blijft het een moment opname, maar iedereen kan zeer zeker trots op zichzelf zijn! Nu op naar het wereldkampioenschap, waar Lynn, Bo, Erik en Indy naartoe zullen gaan!

Tekst: Astrid en Jeroen Scheepers | Meybo BMX Dreamteam