Zondag 2 september reisden acht leden van het Talent BMX Team af naar het Twentse Haaksbergen. Hier werd door fietscrossvereniging DVO de vierde wedstrijd georganiseerd in de BMX Topcompetitie. Deze competitie bestaat uit zes wedstrijden en de laatste twee daarvan vinden nog plaats in Volkel op 6 en 7 oktober.

De wedstrijddag in Haaksbergen stond voor een groot gedeelte in het teken van Jelle van Gorkom, die zelf ook even aanwezig was bij zijn oude club. Jelle is eerder dit jaar zwaar ten val gekomen tijdens een training op Papendal en is nog steeds aan het revalideren. Van het Talent BMX Team uit Handel plaatsten zich in deze wedstrijd maar liefst zes leden voor hun grote finale.

Photo: PeeJee Media

Het beste resultaat was weer voor Sam Meijer uit Boekel in de klasse Boys 5-7 jaar. De dit jaar Nederlands Kampioen geworden Sam, wist in deze TC op zijn Meybo-fiets (hoe kan het ook anders) drie manches, de halve finale en de grote finale in winst om te zetten. Vol trots kon hij op de hoogste trede van het podium zijn winnaarstrofee in ontvangst nemen.

Photo: PeeJee Media

Ook waren er podiumplaatsen voor Jur van Brussel (Boys 8 jaar) en Sven Pennings (Boys 9 jaar). Deze twee BMX-ers wisten na uitstekende resultaten in de kwalificatierondes, met alleen eerste en tweede plaatsen, een hele mooie derde plek te veroveren. Ook aan hen werd een prachtige trofee uitgereikt.

Photo: PeeJee Media

Finn van Brussel had minder geluk in zijn klasse Boys 11 jaar. Na sterk gereden manches, trof hij in de kwartfinale hele sterke tegenstanders en kwam helaas niet verder dan de vijfde plaats. Dit betekende dat hij een plaatsje te laag eindigde, om door te stoten naar de halve finale.

Photo: PeeJee Media

Maar liefst drie crossers reden zich in hun klasse in de halve finale naar de vierde plek. Voldoende dus voor deelname aan de finale. Dit waren Guus van den Eijnden (Boys 13 jaar), Ralf van den Broek (Boys 16 jaar) en Matthew van Dam (Sportklasse 17/24 jaar). Guus werd hierin zesde, Ralf zevende en Matthew achtste.

Photo: PeeJee Media

Pieter van Lankveld, uitkomend in de klasse Junior Men, had al meteen in de eerste manche, de pech dat hij bij een sprong in aanraking kwam met een andere crosser. Een valpartij was het gevolg, met uiteraard een slechte klassering. Ook in de tweede manche ging het fout. Hij schoot uit zijn pedaal en raakte toen zoveel snelheid kwijt, dat ook hier geen goed resultaat meer mogelijk was. Dus geen finaleplaats voor Pieter.

De volgende wedstrijden van het fietscrossseizoen zijn op zaterdag 8 en zondag 9 september in Assen, waar dan de vijfde en zesde wedstrijd plaats vindt om de 3Nations Cup. Een competitie tussen Duitsland, België en Nederland waar ook leden van het Talent BMX Team aan zullen deelnemen.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Haaksbergen