Het FCV Talent BMX Team uit Handel was met zeven rijders vertegenwoordigd tijdens de voorlaatste wedstrijd, in de Nederlandse BMX Topcompetitie op zondag 24 september in Kampen (Overijssel). Teamlid Pieter van Lankveld, reed in Kampen naar een podiumplaats.

Aanvankelijk was het nogal mistig, waardoor de trainingen een kwartier werden uitgesteld. Maar de weergoden hadden iets anders in gedachten en zij zorgden verder de hele dag voor prachtig zomers weer. Het beste resultaat werd behaald door Pieter van Lankveld in zijn klasse Boys 16jaar. Na de manches met twee tweede plaatsen en een derde plaats, bereikte hij de halve finale, waarin hij op een mooie tweede plek wist te
eindigen. Met deze uitslagen kwam hij in de grote finale, waarin hij als derde over de finish kwam. Een plek waar hij uiteraard tevreden mee was.

Photo: Remco Huvermann

Ook Ralf van den Broek mocht best tevreden zijn met zijn vierde plaats in de klasse Boys 15jaar. Ralf reed in de manches twee keer naar een tweede plek en één keer eindigde hij als derde. Derde plaatsen waren er voor hem ook in de kwart- en halve finale. De andere twee fietscrossers, die de finale haalden, waren Jur van Brussel (Boys 5-7 jaar) en Sven Pennings (Boys 8 jaar). Jur werd zowel in de manches als in de halve finale tweede. Bijzonder trots was hij op zijn tweede plaats in de halve finale. Hierin wist hij te eindigen vóór de Nederlands kampioen in deze klasse, Aron Tilman. Sven werd in de finale als zevende genoteerd. Hij bereikte deze finale, ondanks het feit dat hij in de derde manche
op het laatste stuk uit de baan werd gereden. In de halve finale bereikte hij een derde plek, wat hem toegang verschafte tot de grote finale, met bovenvermeld resultaat.

Photo: Remco Huvermann

Finn van Brussel (Boys 10 jaar), Guus van den Eijnden (Boys 12 jaar) en Matthew van Dam (Junior Men) bereikten de finale niet. Finn werd uitgeschakeld in de kwartfinale, waarin hij op een voor hem teleurstellende vijfde plaats eindigde. Guus en Matthew haalden in hun klasse beiden de halve finale, waarin ze respectievelijk zesde en vijfde werden en dus geen deelnemer waren aan de grote finale.

De volgende wedstrijd van het fietscrossseizoen is op zondag 1 oktober in Schijndel. Waar dan de negende van tien wedstrijden plaats zal vinden in het BMX Afdelingskampioenschap Zuid.

Uitslagen Kampen2017