Guus van den Eijnden is als enige van het team aanwezig voor het WK BMX in Baku, Azerbeidzjan. Vandaag zal hij uitkomen in de klasse Boys 13 jaar. Zijn teammaatjes zullen het geheel online volgen via BMX Live TV.

Volgens teammanager Harm van Brussel zal het aan de voorbereiding niet liggen. Naast de ‘normale’ trainingen, heeft Guus ook getraind op de baan Mountain Oak, in Bergeijk en op de baan in Tiel. De jonge Nederlander trainde daar op het gevoel van het starthek. Tijdens het WK wordt er namelijk gestart met een Pro Gate starthek. Harm: “We hopen uiteraard dat deze extra starthek trainingen zijn vruchten zal afwerpen.” Bijna twee weken geleden reed Guus nog naar het podium tijdens de AK in Made. Met een sterk deelnemersveld, zal hij vandaag zijn best moeten doen om dat te evenaren. In Made wisten overigens alle aanwezige teamleden een finale te behalen.

Made

Photo: Astrid Fotografie

In de open klassen in Made werd er gestreden om een hoge klassering. Drie leden van het team, Jur van Brussel, Sven Pennings en Guus van den Eijnden, konden na afloop van deze open klasse op het podium gehuldigd worden. Sam Meijer uit Boekel, rijdend in de klasse Boys 7 jaar, kwam ondanks een valpartij in de tweede manche, toch in aanmerking voor deelname aan de A-finale. Hij bereikte hierin een mooie tweede plek. In de open klasse (t/m 7 jaar) eindigde hij, na zich gekwalificeerd te hebben via manches en halve finale, op de zesde plaats. Jur van Brussel (Boys 8 jaar) deed het heel goed in Made. Met zijn resultaten in de manches (2-2-1) mocht hij natuurlijk ook deelnemen aan de A-finale die hij afsloot op de derde plek. In de open klasse wist hij tot en met de halve finale op de eerste plaats te finishen en werd in de grote finale heel keurig tweede. Sven Pennings (Boys 9 jaar) kende in Made maar één plaats en dat was de eerste. Zowel in de eigen klasse, als in de open klasse, kwam hij in alle manches, halve finales en finales als eerste over de streep. Ook aan Sven werd na afloop de zeer verdiende prijs uitgereikt voor zijn overwinning in de open klasse.

Finn van Brussel (Boys 11 jaar) plaatste zich via sterk gereden kwalificatierondes, ook voor de A-finale. In deze finale eindigde hij op de derde plaats en kon dus de daaraan verbonden punten weer bij laten schrijven in deze BMX-Zuid Competitie. In de open klasse eindigde Finn op de zesde plek. Guus van den Eijnden, deed het ook uitstekend. In de licentie leeftijdsklasse, werd hij in de manches twee keer eerste en een keer tweede. Waarna hij de halve finale weer afsloot, op de eerste plaats. Spannend werd het wel in deze A-finale. Guus moest dit keer Sem Verhoeven van FCC Wheels de hand schudden met diens overwinning. In de open klasse was de winst wel voor Guus, met bijna allemaal eerste plaatsen. Uitzondering hierin, was zijn klassering in de eerste manches, waarin hij toen even tevreden moest zijn met de tweede plek.

Berlicum

Photo: Astrid Fotografie

Afgelopen weekend in Berlicum was Guus er niet meer bij. Vijf leden van het team waren hier wel aanwezig. Alle vijf de crossers bereikten in hun klasse wederom de A-finale. Twee daarvan, wisten zelfs de eerste plaats te bemachtigen. Sam Meijer (Boys 7 jaar) wist dit te bereiken via eerste en tweede plaatsen in de manches en halve finale. Sven Pennings was in zijn klasse Boys 9 jaar oppermachtig en kwam zowel in de manches als in de halve- en A-finale als eerste over de meet. Jur van Brussel (Boys 8 jaar) reed in Berlicum bijzonder sterk. Winst was er voor hem in drie manches en in de halve finale. Hij eindigde in de A-finale op een mooie derde plek. Broer Finn van Brussel (Boys 11 jaar) presteerde ook goed met twee eerste plaatsen en een tweede plaats in de manches. Vervolgens reed hij naar een derde en een vierde plek in de halve- en A-finale. Pieter van Lankveld was de oudste deelnemer van het team tijdens deze afdelingswedstrijd. Hij reed in de klasse Men 17/18 jaar naar een mooie tweede plek. Pieter plaatste zich toch wel vrij gemakkelijk via de kwalificatierondes. Naast de afdelingscompetitiewedstrijden vinden er ook nog wedstrijden plaats in de open klassen. In deze gecombineerde leeftijdsklassen strijden zowel de jongens als de meisjes om de dagprijzen. Ook hier namen vijf leden van het team aan deel.

Photo: Astrid Fotografie

Het beste resultaat was ook voor Sven Pennings (8/9 jaar). Ook in deze open klasse, gaf hij zijn tegenstanders geen enkele kans en wist alles in winst om te zetten. Een mooie beker mocht hij na afloop in ontvangst nemen. Ook een mooie beker was er voor Jur van Brussel (klasse t/m 7 jaar). Hij eindigde evenals Sven in de manches en halve finale op de eerste plaats. In de finale reed hij bijna de hele ronde aan de leiding maar moest toch concurrent Justin van Uden voor laten gaan, die hem in de laatste meters van de finale nipt wist te verslaan. Enigszins teleurgesteld was hij wel maar toch zeker een goed resultaat van Jur. In dezelfde klasse was er een zesde plaats voor Sam Meijer, in zijn debuutjaar bij het Talent BMX Team. Finn van Brussel moest in de open klasse 10/11 jaar na de halve finale afhaken. Hij bereikte hierin een vijfde plaats en kwam dus net een plaatsje tekort voor verdere deelname. Pieter van Lankveld (Klasse 16 jaar en ouder) bereikte wel de finale, maar haalde net niet het podium. Hij eindigde op de meest ondankbare plaats en Pieter werd dus als vierde geklasseerd. Teammanager Harm van Brussel was na afloop zeer tevreden met de behaalde resultaten en liet dat ook duidelijk blijken aan de teamleden. Na 3 wedstrijden staat het Talent BMX Team namelijk op een mooie vierde plaats in het algemeen klassement, om het BMX Zuid Clubkampioenschap.

Baku

Het WK is vanaf 0730u Nederlandse tijd Live te volgen via onderstaande Youtube link. Harm van Brussel: “Via deze weg, wensen wij Guus en zijn begeleider, vader Bas, heel veel succes!”

Uitslagen_Made
Uitslagen_Berlicum