Links Jur van Brussel | Rechts Finn van Brussel

In Made werd vandaag de achtste van de tien wedstrijden verreden in de BMX Zuid Competitie 2017. Het Talent BMX Team was hier aanwezig en het werd uiteindelijk een mooie dag.

De wedstrijddag was ingedeeld in een ‘Open klasse’, hierin rijden diverse leeftijden bij elkaar en de klassen van de licentieleeftijden. In de Open klasse, waren de beste resultaten voor de gebroeders Jur en Finn van Brussel. Na goede kwalificatierondes, waarin Finn zelfs drie manches op zijn naam wist te zetten, mochten de broers na afloop het podium betreden. Beide bereikte een mooie derde plaats. Vol trots mochten zij de
beker in ontvangst nemen. Finn rijdt in deze klasse bij 8/9 jarigen en Jur in de klasse 7 jaar en jonger. Ralf van den Broek (14/15 jaar) en Pieter van Lankveld (16 jaar en ouder), werden respectievelijk vierde en vijfde.

In de licentie leeftijdsklassen werd door de teamleden allemaal de A-finale bereikt. Hierin was het beste resultaat voor Sven Pennings. Zowel de manches, als de halve finale, als ook de A-finale, werden door hem gewonnen en zodoende wist hij het maximale aantal punten in de afdeling Zuid competitie te scoren. Een sterk rijdende Ralf van den Broek, die uitkomt in de klasse Boys 15 jaar, reed naar een hele mooie tweede plek in de grote finale. Ralf was hier bijzonder content mee. Zo ook zijn ouders… Zij waren trots op hun zoon. Jur van Brussel werd in zijn klasse (Boys 7 jaar), net als in de open klasse, ook hier weer derde. Verder konden er nog twee zevende plaatsen genoteerd worden. De ene was voor Finn van Brussel (Boys 10 jaar) en de andere voor Pieter van Lankveld (Boys 16 jaar). Voor Pieter had er zeker meer ingezeten. Maar in het gedrang, na de start, kwam hij met drie man ten val en kon hij zodoende een hoge klassering wel vergeten. Erg jammer voor Pieter.

Voor de volgende wedstrijd, reist het team af naar Kampen in Overijssel. Hier wordt op 24 september de vierde wedstrijd verreden in de Topcompetitie. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijden, waarvan de laatste op 8 oktober georganiseerd wordt door Fietscrossclub “Lion d’Or” uit Valkenswaard!

Tekst: Wim van Brussel