Pieter van Lankveld (Archief) | Photo: Lou Designs & Photography

In Peer (BE) werd op 26 en 27 augustus de tweede ronde verreden, in de 3Nations Cup. Eerder werd de eerste ronde al in Ahnatal (DLD) verreden. De derde en laatste ronde zal plaats vinden in Nederland, in Luijksgestel op 9 en 10 september. 

Ralf van den Broek en Pieter van Lankveld, van het Handelse Talent BMX Team, waren als
deelnemers aanwezig in België. Beide rijders komen uit in de klasse 15/16 jaar. Zaterdags
waren zowel Ralf als Pieter niet echt tevreden over hun resultaten in de manches. Ralf werd daarna in de achtste finale, met een vijfde plaats uitgeschakeld en Pieter bereikte in de grote finale toch een mooie vierde plek. Waarmee hij achteraf toch wel tevreden kon zijn.

Zondag gingen de manches voor allebei beter. Ralf plaatste zich voor de achtste finale en
werd hierin wederom vijfde. Volgens eigen zeggen kwam hij als 15 jarige tekort, ten
opzichte van de concurrentie. Pieter deed het uitstekend en bereikte in 3 manches, de achtste- en de kwartfinale een eerste plaats. Hij plaatste zich met een tweede plaats in de halve finale voor de grote finale. In deze grote finale had hij een slechte start. Pieter schoot uit zijn click en kon dit niet meer omzetten in een goede klassering. Pieter werd hierin achtste, maar gaf aan dat zijn gevoel op zondag beter was dan de dag ervoor. De volgende wedstrijd is de zevende wedstrijd om het kampioenschap, BMX Afdeling Zuid.
Deze wedstrijd wordt op zondag 3 september georganiseerd, door Fietscross Vereniging
Veldhoven.

Tekst: Wim van Brussel