Het FCV Talent BMX Team uit Handel, nam gisteren deel aan de negende
wedstrijd, om het kampioenschap BMX Afdeling Zuid. Op de baan in Schijndel, werd deze negende, tevens voorlaatste wedstrijd verreden.

De wedstrijd werd georganiseerd door de plaatselijke fietscrossvereniging, D’n Urste. Acht van de tien wedstrijden moeten gereden worden om in aanmerking te komen voor de eindklassering in deze competitie. Grote pechvogel van de dag, was Ralf van den Broek. Na een valpartij in de eerste manche, waarbij hij zich blesseerde aan heup en pols, startte hij toch weer in de tweede manche. Een ongelukkige schuiver in de laatste bocht, zorgde er toen voor, dat Ralf het voor gezien moest houden. Hopelijk is hij volgende week weer present, bij de laatste wedstrijd in de Nederlandse Top Competitie.

Van de overige vier deelnemers, eindigden twee leden op de eerste plaats. Sven Pennings wist dit te bereiken in de klasse Boys 8 jaar en Pieter van Lankveld bij de Boys 16 jaar. Sven wist zelfs ook drie manches en halve finale te winnen, terwijl Pieter twee keer eerste werd in de manches en één keer tweede. Een derde plaats in de eindstand was er voor Jur van Brussel (Boys 7 jaar). Zijn broer Finn, kwam als vierde over de streep in de
klasse Boys 10 jaar.

Photo: Astrid Fotografie

Naast de competitie in het afdelingskampioenschap, waren er ook de wedstrijden in de Open Klassen. Dit zijn klassen waar jongens en meisjes met verschillende leeftijden aan kunnen deelnemen. Bij de uitreiking van de prijzen, stonden drie leden van het team op het podium… Allemaal kwamen zij als derde over de finish. Een beker was er
voor Jur (7 jaar en jonger) en Finn (8/9 jaar). Pieter (16 jaar en ouder) mocht zelfs een geldprijs in ontvangst nemen. Sven Pennings moest bij de 8/9 jarigen tevreden zijn met de achtste plek.

De volgende wedstrijd is de vijfde, tevens laatste wedstrijd in de nationale BMX Topcompetitie. Deze wedstrijd wordt op zondag 8 oktober georganiseerd door fietscrossclub Lion d’Or uit Valkenswaard.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Schijndel