Het FCV Talent BMX Team uit Handel was met zeven rijders vertegenwoordigd op de vijfde en laatste wedstrijd, in de Nederlandse BMX Topcompetitie, op zondag 8 oktober in Valkenswaard.

De dag begon met een tegenvaller. Door een technisch mankement aan het starthek kon pas twee uren later dan gepland, gestart worden met de manches. De organisatie nam dan ook de beslissing om de wedstrijd te verrijden over twee manches, in plaats van drie. Hiermee kon het tijdverlies enigszins gecorrigeerd worden.

Maar liefst vijf crossers van het team, wisten de grote finale te bereiken. Jur van Brussel (Boys 7 jaar en jonger), reed in de manches en halve finale, naar een mooie tweede plaats. In de finale eindigde hij met een banddikte verschil, net op de vijfde plaats. Na 5 Top Competitie wedstrijden, was er voor Jur een mooie vierde plaats algemeen. Voor Sven Pennings was er in de manches, twee keer de winst in de klasse Boys 8 jaar. In de halve finale kwam Sven in aanraking met een tegenstander en moest genoegen nemen met een zevende plek. Helaas geen finale voor Sven… In de eindrangschikking, na 5 wedstrijden, was de zevende plaats zijn deel.

Photo: Lou Designs & Photography

Finn van Brussel (Boys 10 jaar), kwam evenals Sven, ook in botsing met zijn concurrent. Finn eindigde zo met een zevende plaats in de tweede manche en kwam te kort voor deelname aan de grote finale. Finn werd in de eindrangschikking van deze competitie, achttiende. Guus van den Eijnden, rijdend in de klasse Boys 12 jaar, gaf zijn tegenstanders in de manches, kwart- en halve finale geen enkele kans en reed in de grote finale naar een vierde plek. Een hele mooie tweede plaats, was zijn resultaat na afloop van de Topcompetitie.

Ralf van den Broek (Boys 15 jaar), wist zich ook probleemloos te plaatsen voor de finale. Hij reed een eerste, tweede en derde plaats in de manches , kwart- en halve finale. Ralf moest uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde plek in de finale en eindigde na 5 TopCompetitie wedstrijden, op een hele mooie vierde plaats. Met het minimale verschil van één punt, moest hij Erik Peters voor laten gaan. Pieter van Lankveld (Boys 16
jaar), reed ook weer als vanouds en dat betekende voor hem, dat hij aan de top mee wist te draaien. Alleen maar eerste plaatsen tot en met de halve finale. In de finale eindigde Pieter als tweede. Na vijf TopCompetitie wedstrijden eindigde Pieter ook op een geweldige tweede plek.

Photo: Lou Designs & Photography

Voor teamrijder Matthew van Dam, die uitkomt in de klasse Junior Men, was het een succesvolle Topcompetitie. Ook hij behaalde een fantastische tweede plaats in de eindrangschikking. Zondag in Valkenswaard was hij in de eerste manche, vijfde en moest toen nog even vol aan de bak in de tweede manche. Dat deed hij dus ook en eindigde in de tweede manche en in de grote finale op de derde plaats.

Chiel Claesen, rijder in de Sportklasse 17/24 jaar, wist ondanks dat hij maar aan drie van de vijf TopCompetitie wedstrijden had deelgenomen, op een twaalfde plaats te eindigen in het eind klassement.

Eindstand BMX TopCompetitie 2017:

  • 2e Plaats Guus v.d. Eijnden (Boys 12 jaar)
  • 2e Plaats Pieter van Lankveld (Boys 16 jaar)
  • 2e Plaats Matthew van Dam (Junior Men)
  • 4e Plaats Jur van Brussel (Boys 7- jaar)
  • 4e Plaats Ralf v.d.Broek (Boys 15 jaar)
  • 7e Plaats Sven Pennings (Boys 8 jaar)
  • 12e Plaats Chiel Claesen (Sportklasse 17/24 jaar)
  • 18e Plaats Finn van Brussel (Boys 10 jaar)

De laatste wedstrijd van het seizoen vindt plaats op zondag 15 oktober. Deze wedstrijd zal door FCC Oss worden georganiseerd. Dit is de tiende en laatste regio wedstrijd om het Afdelingskampioenschap Zuid.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Valkenswaard