Photo: Jerry Landrum

Met twee Argentijnen op het podium was het gisteren feest in Santiago Del Sestero. Met Exequiel Torres op één en Gonzalo Molina op twee, was het BMX feestje compleet.

Torres won in een mooie finale bij de Elite Men. Zijn landgenoot Molina, had de holeshot, maar moest zijn eerste plaats afstaan aan de jonge Torres. Als derde kwam de Fransman Sylvain André over de streep. Hierdoor staat de Fransman nog steeds bovenaan in het algemeen klassement. Dave van der Burg staat na gisteren derde. De Nederlander moest de Olympisch kampioen, Connor Fields voor laten gaan in de ranking.

Jelle van Gorkom reed als enige Nederlander mee in de finale en werd uiteindelijk zesde. Pechvogel, of geluksvogel die dag, was Twan van Gendt. De Red Bull rijder verloor de macht over zijn fiets op de Pro Sectie en viel zeer ongelukkig. Op Facebook vermeldde de Nederlander dat hij geluk heeft gehad en dat het ook anders had kunnen aflopen!

Well let's say I'm lucky and more than ready for tomorrow👊🏻 this is how my day ended in 1/4 finals. #givesyouwings #timetofly

Geplaatst door Twan van Gendt op Zaterdag 16 september 2017