Drie dagen lang muziek, dans en eten op Papendal in meivakantie. Framed Festival completeert totaalconcept BMX World Cup.

Sportcentrum Papendal organiseert van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei 2017 een driedaags Festival, waarin gelijktijdig drie evenementen worden geïntegreerd. Deze drie hoofdevenementen zijn respectievelijk gericht op topsport, breedtesport en cultuur. Compleet nieuw daarbij is het Framed Festival.

Framed Festival

Direct naast de BMX World Cup op Papendal wordt een heus festivalterrein uit de grond gestampt. Op dit festival kan iedereen genieten van muziek en scheurende gitaren. Tezamen met ambachtelijke streekgerechten, smoking BBQ en real American burgers van rollende keukens heb je alle ingrediënten voor het Framed Festival. Framed Festival brengt je de beste lokale acts, maar sluit na afloop van de races ook elke avond af met grote namen in een kolkende festivaltent. Op vrijdag en zaterdag gaan we door tot middernacht. Op het terrein is de hele dag een fijne festivalvibe door mobiele muzikale acts en lekkere beats van dj’s.

De twee andere hoofdevenementen zijn de UCI BMX Supercross World Cup en de Holland Classic, een NTFU wielerevent met wieler- en mountainbikeroutes in de prachtige omgeving van Papendal.

UCI BMX Supercross World Cup

Tijdens de UCI BMX Supercross World Cup gaan Olympische medaillewinnaars Jelle van Gorkom, Laura Smulders en publiekslievelingen als wereldkampioen Niek Kimmann en Twan van Gendt op eigen bodem de strijd aan met buitenlandse wereldtoppers. De UCI BMX Supercross World Cup is een topsportevenement bij uitstek. Zowel op zaterdag 6 als op zondag 7 mei 2017 wordt een complete World Cup ronde verreden.

Holland Classic

Deelnemers aan de Holland Classic van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) fietsen over de Veluwe, door de Betuwe en het Rivierengebied van de provincie Gelderland. Dit breedtesportevenement trekt duizenden deelnemers.

In onderstaande video (duur: 32 seconden) tref je in vogelvlucht het totaalconcept van de BMX World Cup op Papendal aan.