Zaterdag werd het Fries Kampioenschap verreden op de vernieuwde baan van FCC De Heideclub in Noardburgum. Met zo’n 370 rijders aan de start, kon de nieuwe baan flink worden getest.

De reacties over de vernieuwde baan waren veelal positief. De meeste rijders vonden de baan elke ronde mooier worden en er werd dan ook gretig gebruik gemaakt van het uurtje trainen.

Toen eenmaal de manches waren begonnen, zat de vaart er goed in en werd er na de tweede manche een kleine pauze ingelast, om de rijders tijd te gunnen zich te kunnen herstellen. Er waren enkele kleine valpartijen, maar de meeste konden gewoon hun weg vervolgen. De Heideclub kon aan het einde van de dag 3 Friese kampioenen binnen hun club feliciteert. De kampioenen voor de club waren, Steven Rouwé, Eelko Terpstra en Jelte Albada.

De vereniging kijkt terug op een geweldige, geslaagde dag en hopen dat andere BMX’ers dit met hun delen.

Voor de overige uitslagen van deze dag, kunt u terecht op de Facebook site van de NFF, of op de website www.fietscross.org

Aanstaande zondag organiseert de club nog een AK en ze hopen dat deze dag net zo goed zal verlopen als het Fries kampioenschap!