Indy Scheepers werd vorige week wereldkampioene in de klasse Junior Women. De eerstejaars junior reed een fantastische finale in Baku en verbaasde vriend en vijand.

Scheepers beleefde een droomweek in Baku. Ze ging naar het WK zonder enkele verwachtingen. “Het was mijn eerste WK bij de junioren.” De wedstrijd werd in de avond verreden en de dag verliep goed voor de Nederlandse. “De races waren wel snel achter elkaar. Elke race ging het steeds beter. In de halve finale kwam ik net door, met een vierde plek. Op dat moment was ik al kei blij en tevreden, met mijn finale plaats.”

In de finale moest Scheepers vanaf zes komen. De Nederlandse had een geweldige start en lag tot de tweede bocht eerste. “Ik werd toen ingehaald en in de laatste bocht, maakte ik een actie, waardoor ik weer eerste lag.” Met een fenomenale laatste bocht, een mooie actie onderdoor, wist Scheepers de titel binnen te slepen. “Toen ik over de finish kwam, besefte ik het nog niet. Ik kon het gewoon niet geloven. Ik dacht dat ik aan het dromen was!” Later op de avond kwam het besef en heeft ze het goed kunnen vieren, tijdens de After Party. “Het was een fantastische week, met de selectie en het is fijn om weer thuis te zijn met zo een prestatie.”

Alsof er niets is gebeurd, stond Scheepers gisteren weer aan de start voor de tweede TopCompetitie van het seizoen. Na drie manches mocht ze zich weer winnaar noemen. De aanwezige Elite dames konden niet voorkomen, dat de eerstejaars junior er met de dagwinst vandoor ging!