Gerhard Vreemann in actie tijdens het Brabants kampioenschap NFF

Gerhard Vreemann rijdt de promotieklasse NFF bij de jongens. De promotieklasse is de hoogste klasse binnen de NFF. Deze klasse is ooit begonnen ter promotie van fietscross. Aan het einde van elk seizoen, wordt de winnaar gekroond tot beste rijder van het seizoen.

Gerhard Vreemann in actie tijdens het Brabants kampioenschap NFFVreemann staat momenteel zesde algemeen, met 193 punten. Naast de promotieklasse rijdt Vreemann ook in de klasse, jongens 16-17 jaar. De jonge rijder probeert eigenlijk alle nationale NFF wedstrijden te rijden. ,,Volgend jaar ben ik van plan de overstap te maken, naar de Junior Men. Ik weet niet of ik dan nog alle wedstrijden kan rijden. Maar ik ga sowieso genoeg PK’s rijden voor het NK.” Vreemann vindt zijn eigen klasse belangrijker dan de promotieklasse. ,,De promotieklasse doe ik er eigenlijk bij, als een ‘extra’ training/warming-up rondje. En hoe mooi is het nou, om een titel te pakken in je eigen klasse?!” Dit laatste lukte hem helaas niet, tijdens het Brabants kampioenschap. In zijn eigen klasse werd Vreemann namelijk achtste. De promotieklasse wist hij echter winnend af te sluiten. ,,De concurrentie is eigenlijk even goed, of zelfs beter. In de promotieklasse was mijn start super, waardoor ik meteen vooraan lag. Ik had daar wel veel voordeel mee, want het was niet bepaald de breedste baan. Ik had ook weinig fouten in mijn rit en hierdoor werd het ook wat makkelijker.”

Gerhard Vreemann in actie tijdens het Brabants kampioenschap NFFDe dag begon moeizaam voor Vreemann, omdat hij amper rust had tussen zijn manches. ,,Ik probeerde zo goed mogelijk te herstellen en dat bracht me wel twee finales op. Zoals gezegd ging mijn promotie finale voortreffelijk. Helaas, was mijn eigen finale minder goed. Ik had een slechte start, waardoor ik in de verdrukking kwam bij de start en de eerste bult. Hierdoor was het eigenlijk al bijna klaar. Ik probeerde nog terug te komen, vanaf een achtste plek, maar merkte dat mijn benen moe waren. Ik koos er dan ook voor om geen risico’s te nemen en hem safe uit te rijden. Ik vond de baan in Berlicum geen verkeerde baan. Ik kwam er wel goed over… Ik vond het een technische baan en van mijn techniek moet ik het hebben. Het hek daarentegen was wel glad! Maar, daar had iedereen last van.” Vreemann werd eerder dit jaar, derde van Nederland en in de promotieklasse werd hij vijfde. ,,Ik heb dit seizoen nog geen trui weten te pakken. Maar ik heb al veel podium plekken behaald. Dat is alweer een vooruitgang op mijn vorig seizoen, want toen haalde ik bijna nooit het podium!”