Home Bmx Race Guus van den Eijnden in Baku

Guus van den Eijnden in Baku

Guus van den Eijnden reed gisteren het WK in Baku. De rijder van het Talent BMX Team wist ondanks een sterk optreden niet verder dan de kwartfinale te komen. De jonge rijder had gezien zijn vorm gehoopt op een beter resultaat.

Van den Eijnden kwam donderdag voor Nederland uit in de klasse Boys 13 jaar. Trainingen richting het WK liepen lekker en hij ging dan ook met een goed gevoel de wedstrijddag in. Tijdens de manches werd duidelijk dat de eerste bocht, bepalend was. “Ik voelde me goed en reed sterk. Mijn manches reed ik 2,3 en 4.” In de kwartfinale zat de 13 jarige op plek vier. Maar bij het ingaan van de eerste bocht verloor hij wat snelheid en werd op het tweede stuk ingehaald. Van den Eijnden kon dit niet meer goed maken en zo was zijn WK met een vijfde plek voorbij. “Met de huidige vorm had ik gehoopt op een beter resultaat. Ik ben daarom wel een beetje teleurgesteld.”

Ondanks de teleurstelling heeft hij wel genoten van deze prachtige ervaring. Een WK rijden in een ver land en dat tegen de absolute wereldtop, is een mooie ervaring die ze je niet meer afnemen.

Some good gates with the team before we leave for Baku. Thx coach

Geplaatst door Bas Eijnden op woensdag 30 mei 2018