Met drie finale plekken in Bordeaux, kan het Josh BMX Team tevreden terugkijken op het Europees kampioenschap BMX.

In het midden van Bordeaux was voor dit evenement een mooie baan gebouwd. De sfeer was goed en het weer was warm. Rijders moesten veel drinken tussen de races. Het Josh team was in Bordeaux aanwezig met vier rijders, waarvan er drie de finale reden.

Photo: Remco Huvermann

Nick Onrust wist in zijn finale een mooie vierde plek te behalen. “Super blij met mijn vierde plaats. Dankjewel Frank Heijne voor het coachen tijdens de wedstrijd!” Monique van der Valk had op papier, kans op een podium. Van der Valk is herstellende van een blessure en kwam in haar finale ten val. “Helaas kwam ik ten val op het derde stuk. Maar ik ben klaar voor het WK in Amerika.” Ook Van der Valk dankt haar RTC coach voor zijn aanwezigheid naast de baan. Voor het Josh team reed er nog eentje de challenge klasse. Brian van Eeuwijk won in Assen nog het Nederlands kampioenschap. In Bordeaux werd Van Eeuwijk netjes vijfde. “Super trots… Het was een spannende dag en die eindig ik met een mooie vijfde plaats. Nu even genieten en dan door naar Rock Hill!”

Photo: Remco Huvermann

Het hele weekend lag het niveau enorm hoog. Dit ondervond ook de junior Dave Kleiboer. Hij moest zaterdag avond rijden en kwam zijn moto’s goed door. In de knockout fase, kwam Kleiboer niet verder dan de kwartfinale. Voor hem is er dit jaar geen WK… Nick Geerling, de laatste rijder van het team, is nog steeds geblesseerd en heeft het EK niet kunnen rijden. Voor het team zullen Van Eeuwijk en Van der Valk aan de start staan van het WK, volgende week in Rock Hill (USA).