Afgelopen weekend wist Julian Bijsterbosch zijn eerste Nederlandse titel te pakken. In een spannende finale bij de Boys 13 jaar, pakte hij het goud voor Melle Gerrits en Casper Pipers.

Het weekend verliep goed voor de jonge Bijsterbosch. “Ik voelde me sterk en had snelle rondjes.” Over het seizoen tot nu toe heeft hij niet te klagen. Zijn eerste TC ging voor zijn gevoel wat minder, maar in Rijswijk ging het weer super. “In Erp reed ik de halve finale, daar was ik erg trots op. In Ahnatal, Duitsland, wist ik ook de halve finale te behalen. Dit was bij de jongens van 14 en die reden zeer sterk, dus daar was ik ook heel erg blij mee.”

Photo: Lou Designs & Photography

Bijsterbosch rijdt zijn tweede seizoen voor het TVE Oegema Team en voelt zich lekker in zijn vel zitten. Zijn successen dankt hij niet alleen aan het team. “Kijk… In de winter train ik bij Frank Heijne en tijdens de wedstrijden, krijg ik gouden tips van de andere Frank. Smulders, de team manager van TVE Oegema. Ik beschik ook nog eens over uitstekend materiaal en de beleving in de teamtent is top. Allemaal rijders die graag goed willen presteren.” Bijsterbosch vindt dat hij mentaal sterker is geworden en dankt dit dan weer aan zijn coach van het RTC, Frank Heijne. “Doordat hij zijn ervaringen met mij deelt, ben ik een betere rijder geworden!”

Photo: Lou Designs & Photography

Over twee weken is er het EK in Bordeaux en aan het einde van de maand, het WK in Rock Hill, Amerika. Bij beide kampioenschappen, hoopt Bijsterbosch de finale te rijden. Hij weet dat het lastig zal worden, maar zal er alles aan doen. Voor nu is het nog even genieten van zijn eerste Nederlandse titel. Een titel waarvan hij wist, dat als hij zijn eigen race kon rijden, hij kans had. Bijsterbosch is uiteraard enorm blij met zijn titel en op de finishlijn, kwamen dan ook de nodige emoties los. “Ik besefte me dat ik Nederlands kampioen was geworden. Iets wat ik altijd al wilde worden!”