Dit weekend rijdt Laura Smulders de laatste wereldbeker wedstrijden van het seizoen. Momenteel staat de Nederlandse bovenaan de ranking en kan ze haar titel prolongeren. Afgelopen weekend reed ze haar rondjes in Luyksgestel, dit weekend zal het er om spannen in Argentiniƫ.

Tijdens de 3Nations Cup in Luyksgestel reed Smulders haar rondjes mee, om wat wedstrijdritme op te doen. “Ik had sinds het WK niet meer gefietst. Luyksgestel was voor mij lekker dichtbij en zo kon ik wat wedstrijdgevoel op doen.” De Nederlandse vindt het altijd leuk om in eigen land te rijden, dus zodra ze daar de kans voor heeft, pakt ze die aan. Smulders won de 3Nations Cup voor haar jongere zus, Merel Smulders. Derde werd de Belgische Elke Vanhoof.

Photo: Lou Designs & Photography

Na vier wereldbekers staat de Nederlandse bovenaan de ranking en kan ze dit weekend in ArgentiniĆ« haar tweede titel op rij pakken. “Ik probeer niet te veel aan die eindranking te denken. Ik wil gewoon beide wedstrijddagen het maximale er uit halen en nog twee keer laten zien dat ik hard kan fietsen. Als me dat lukt, dan komt die ranking vanzelf wel. Het zou uiteraard wel mooi zijn, als ik twee jaar op rij de wereldbeker ranking kan winnen!”