Tijdens de TC in Valkenswaard, reed Elwin Remmerts zijn laatste wedstrijd als Elite. Na een bewogen jaar, heeft hij de keus gemaakt om een stapje terug te doen en volgend seizoen de sprotklasse te rijden.

Het was een nat weekend in het Brabantse Valkenswaard. Zaterdag was er training en die verliep alles behalve vlekkeloos voor de Elite rijder. “Ik had wat problemen met de start en mijn grip daar. Maar over het algemeen een goed gevoel over de baan en uit eindelijk ook over de start.”

Photo: Lou Designs & Photography

Op de wedstrijddag werd Remmerts met een goed gevoel wakker. Hij had er zin in… Hij wist dat als hij goed reed, hij ook goede zaken kon doen in het algemeen klassement. In de ochtend waren er tijdens de training, problemen met het hek. Na een lange tijd wachten, kon het dan toch eindelijk beginnen. “Het hek was een stuk trager dan dat die oorspronkelijk was. Dus het was even wennen! De eerste manche had ik een super start, maar schoot ik in de eerste bocht uit mijn click. Gelukkig kon ik er weer snel terug in. Na de tweede bocht, was er een valpartij. Hier moest ik me doorheen manoeuvreren… Bij het corrigeren ging ik door mijn enkel. Ik kwam uiteindelijk nog als vierde over de finish, maar had veel pijn. In de tweede manche, reed ik een redelijk goed rondje. Met nog een vierde plek, was ik door naar de finale!”

In de finale stond Remmerts tegenover ‘Heavy Hitters’. Het was een zware finale… “In de finale tikte ik het hek aan, waardoor ik geen super start had. Ik ging als zesde de eerste bocht in en eindigde de finale uiteindelijk als zevende. De pijn in mijn enkel, kreeg op het laatste stuk de overhand. Hierdoor moest ik nog een plekje afstaan.” Ondanks dat Remmerts in zijn laatste wedstrijd niet het resultaat behaalde, waar hij op had gehoopt, werd hij toch nog tweede in het algemeen klassement. “Het was uiteindelijk een moeilijk jaar, maar ben toch nog tweede geworden in de eindranking. Daar ben ik uiteraard heel erg tevreden mee! Dit was ook mijn laatste wedstrijd als Elite. Volgend jaar zal ik uitkomen in de sportklasse Men 17/24!”