Tamar Vedder

Zolder was voor mij de eerste wedstrijd na een aardig lange pauze. Daardoor wist ik dus ook niet precies, wat ik kon verwachten van deze wedstrijd. Ik ging er heen met als doel een finale plek. De training voelde aardig goed, startjes konden iets beter. Manches gingen redelijk, elke keer bij de eerste 4. Dus had ik me geplaatst voor de halve finale. De halve finale was pittig. Mijn start was niet best, maar gelukkig kwam ik nog als derde over de streep. Finale behaald… Doel behaald! Normaal gesproken, zou ik de lat wel wat hoger leggen. Maar door de niet optimale periode hiervoor, mag ik niet klagen. Ik eindigde de dag met een zevende plaats in de finale en een portie kip nuggets met paps, mams, Svenja, Bram en mijn kleine held Dex.

De week daarna had ik een afspraak staan bij de KNO arts. Ik loop al een tijd te sukkelen met m’n neus, waar bijna geen lucht doorheen komt en constant helemaal vast zit. Na mijn voorhoofdsholteontsteking in Italië, was dit alleen maar erger geworden. De KNO arts wilde een CT scan laten maken, waar uiteindelijk duidelijk op te zien was, wat er aan de hand is. Mijn holtes zitten verstopt en mijn neusschelpen zijn te groot. 14 November word ik geopereerd. Dan gaan ze mijn holtes schoonmaken, neusschelpen verkleinen en mag ik 2 á 3 weken niet fietsen. Laten we hopen op een goed resultaat!

Zondag 18 september reed ik een AK in Kampen. Altijd leuk om een wedstrijdje mee te fietsen op mijn thuisbaan. Het was heerlijk weer, gezellig bij de baan, dus ik had er zin in. Ik zat in een aardige, pittige manche, die ik met twee keer een eerste en één keer een derde plek wist af te sluiten. Hierdoor wist ik me te plaatsen voor de A finale. In de finale had ik een goede start, waardoor ik als eerste door de eerste bocht kwam en deze plek wist vast te houden tot de finish. Het was een leuke dag!

Verder heb ik heel leuk nieuws… Ik ben natuurlijk weer druk op zoek naar sponsors voor het seizoen 2017. Ik heb er ondertussen weer een top sponsor bij sportbrillenshop.nl. Deze lieve mensen ondersteunen mij, met producten van Oakley, waar ik super blij mee ben. Gelukkig heb ik ook nog een aantal oude sponsoren, die mee gaan naar het volgende seizoen. Maar natuurlijk hopen we op nog wat nieuwe bedrijven!