Laura Smulders, Papendal2017 | Photo: Lou Designs & Photography

Laura Smulders is samen met de Brit Liam Phillips geselecteerd voor de UCI Athletes’ Commission. Smulders is geselecteerd om BMX Race te vertegenwoordigen in de commissie. Smulders gaf eerder al aan, zich kandidaat te willen stellen.

“Ik ben voornemens om te solliciteren voor de atleten commissie van de UCI. En mocht ik uitgekozen worden, ga ik eerst polsen of er meer atleten zijn, die de TT terug willen op het WK. Mocht hier animo voor zijn, wil ik me er best hard voor maken om dit onderdeel terug te krijgen op het WK.”

Bron: LauraSmulders.com

Na een ‘voting’ deze week, tijdens het WK BMX in Rock Hill, werden de tweede rijders verkozen. Smulders en Phillips werden verkozen uit een lijst van zeven kandidaten, waarvan vijf heren en twee dames. Smulders kreeg 50% van de stemmen en Phillips werd verkozen met 30% van de stemmen. Van de aanwezigen rijders tijdens het WK in Rock Hill, namen maar 49,64% deel aan de ‘voting’. Dit is maar een magere opkomst, als je nagaat dat het gaat om een atleten commissie. Een groep van vertegenwoordigers in het belang van de rijders.

De Nederlandse zal de komende vier jaar deel uit maken van deze commissie. Andere leden in deze commissie zijn Kristina Vogel (DLD), Kenny de Ketele (BE), Katarina Nash (CZ) en Simon Zahner (SUI). Zij komen uit het baanwielrennen en het veldrijden. De commissie zal tijdens het Congress in 2021 vervangen worden door andere leden.

Lees het originele verslag van de UCI hier.