Afgelopen weekend werd op het plein ‘Place des Quinconces’, midden in Bordeaux, gestreden om het Europees kampioenschap. Bij de Boys 10 jaar wist Maddox van Deene het zilver te pakken.

Van Deene rijdend voor het Stay Strong Team reed een sterk EK. “Sinds dit seizoen heb ik de kans gekregen om voor het Stay Strong Team uit te komen. Een team met veel goede rijders. Ik ben dan ook blij om hier deel uit te maken. Ik ben ook heel blij met mijn fiets en mijn trainer Dorus, ook al is hij soms een beetje streng!” In de klasse van de jonge BMX’er zijn veel goede rijders en daarom was het EK ook best spannend voor de Nederlander. “Ik vond mijn wedstrijd goed gaan, ik heb hem uiteindelijk afgesloten met een tweede plaats, dus dat is heel goed.” De baan was speciaal aangelegd en zag er bijzonder uit, zo midden in de stad. “Ik vond het een hele leuke baan, maar er zaten wel een paar moeilijke bulten in.” Volgens de kenners was de baan zeer technisch, echt een typische Franse baan. De ‘jonkies’ rijden driekwart van de baan over hetzelfde gedeelte als de profs. Dus dat er hier en daar een moeilijke bult in zat, was dan ook begrijpelijk.

Photo: Remco Huvermann

In de halve finale kwam Van Deene niet helemaal goed weg. Hij eindigde uiteindelijk als vierde en ging daarmee wel door naar de finale, maar kreeg daardoor een slechte startpositie. “Mijn doel vooraf was finale rijden, maar stiekem hoopte ik op een podium plaats”. Van Deene moest in de finale van buiten komen, maar had een goede start. Hij ging als derde de eerste bocht in. Van Deene kon op het tweede stuk een Let passeren, waardoor hij op de tweede plek kwam te liggen. Deze gaf hij uiteindelijk niet meer weg. Voor hem eindigde een ander Let, Kristers Apels en achter de Nederlander, eindigde een andere Nederlander, Kyano van Vlimmeren.

De volgende wedstrijd is het WK in Rock Hill (USA). Het doel voor de Stay Strong rijder is om voor de vierde keer op rij, een finale te behalen. “Ook ga ik dit jaar cruisers rijden (Boys -12 jaar) en hoop ik daar een ronde verder te komen!”

Wij wensen Maddox heel veel succes in Amerika en hopelijk weet hij zijn doelen te bereiken!