Martijn Scherpen is terug met een eigen team. De oud BMX’er start dit seizoen met vijf rijders uit zijn eigen trainingsgroepje. Maar mocht het dit seizoen allemaal goed gaan, wil hij wellicht volgend seizoen uitbreiden met meer rijders en sponsoren.

Martijn is ondanks dat hij zelf al een tijdje niet actief is in de BMX, niet echt weggeweest, al zegt hij het zelf. “Ik heb de sport uiteraard altijd gevolgd en ik heb altijd training gegeven. Zowel privé, als wintertrainingen.” Het zelf rijden mist de oud BMX’er nog niet. “Het blijft wel een mooie sport en volgen doe je altijd.” Martijn vindt het leuk om jonge talentjes te spotten, maar vindt het ook nog altijd leuk om de Elite in actie te zien. De keuze om een eigen team te beginnen, kwam eigenlijk omdat hij nog veel bekenden heeft uit zijn eigen BMX verleden. “Ik ben een beetje op zoek gegaan naar sponsoren en het belangrijkste was een frame sponsor. Die heb ik gevonden in Speedco. Deze deal was al vrij snel rond. Ik wil dit jaar beginnen met een team wat vooral bestaat uit rijders van mijn trainingsgroep en wellicht dat we volgend jaar wat meer rijders in het team halen.”

In het team van Martijn, rijden dit jaar de volgende rijders:

Merijn Zuiderveld, Boys 10
Prestaties: Halve Finale TC’s/NK
Doel: Finales rijden en plaatsen voor EK

 

 

Jayden Drent, Boys 11
Prestaties: 2015 1e NK, 4e EK
                  2016 8e NK, Halve Finale DNF EK
Doel: 1e NK, Podium EK

 

Jason Mik, Boys 12
Prestaties: Finale TC’s
Doel: Finale NK

 

 

Lieke van der AA, Girls 8-
Prestaties: Veluws Kampioen, Kampioen van Olieveld, 2e NK Winschoten
Doel: Nederlands Kampioen te worden en net zo goed als Martijn

Veerle Aukema, Girls 13-14
Prestaties: 7e van Europa 2015
Doel: Finale TC’s, NK en EK

 

 

Martijn wil zich nog niet teveel doelen opleggen voor het eerste seizoen. Het is dit jaar vooral aftasten als team. “De rijders hebben individueel hun eigen doelen, maar mij gaat het er meer om dat ze plezier hebben in het fietsen.” Persoonlijk heeft de oud BMX’er nog wel doelen. “Ik zou graag meer willen doen met training geven. Zelf fietsen, gaat er voorlopig niet inzitten. En wat het team betreft… Mocht dit jaar alles goed gaan, wil ik wellicht volgend seizoen uitbreiden met rijders en sponsoren. Voor nu eerst maar eens dit seizoen afwachten. Ik hoop dat we dit BMX seizoen een leuk en sportief seizoen kunnen fietsen. De sponsoren die ons deze kans geven, wil ik via deze weg dan ook alvast bedanken bij het opstarten van dit team! Speedco BMX (met name Derek Betcher), Talent People Emmen, Fastfitter Bandenservice, SWZ Consulting, M-Sports Kleding en Rebel BMX Shop. Bedankt allemaal!”