DELEN

De maand juli is afgelopen weekend van start gegaan, met als eerste het NK die verreden werd in Assen. Wat hebben we mooie finale ritten gezien, met veel acties. Helaas horen daar ook de nodige valpartijenĀ bij, maar als toeschouwer was het indrukwekkend om te zien. Even terug komend, op de maand juli. Dat is de maand van het jaar, voor een BMX-er. Als rijder zelf, leefde ik hier echt naartoe. Als kleine BMX-er uiteraard nog niet zo, want je had het gewoon niet door en een wedstrijd was een wedstrijd. Alleen het publiek was aanzienlijk meer. En ik had, waar dan ook, altijd dezelfde grote concurrent, Jordy van der Heijden. Die concurrent had ik tijdens de clubtrainingen, tot en met het WK. En dat is iets wat ik nu niet meer zo snel zie, bij de BMX concurrenten, die ook als vrienden met elkaar kunnen omgaan.

Zo hoorde ik afgelopen weekend in Assen, een ouder/opa schreeuwen vanaf de tribune. ‘VUILE SMEERLAP’ klonk het naar twee gevallen rijders van +/- 9 jaar! En een stukje verderop, ouders die tegen elkaar aan het schreeuwen waren. Kom op zeg, het zijn kinderen. En het is een sport, waar alles in kan gebeuren. Dat je teleurgesteld bent prima, maar dit gaat wel ver. Wellicht was het vroeger toen ik klein was ook zo, alleen kreeg er in ieder geval niks van mee.

De volgende wedstrijd is het EK, gevolgd door het WK in THE USA. Ik ga de wedstrijden volgen via live stream en ik verwacht zeker bij het EK, spannende wedstrijden te zien!