Afgelopen zondag werd alweer de vierde Topcompetitie van 2017 verreden. Deze keer op de baan in Kampen. De dag begon erg mistig, maar gelukkig kwam halverwege de ochtend het zonnetje door. Dit leverde uiteindelijk een prachtige zonnige dag op.

De wedstrijd verliep goed. Er waren veel deelnemers en ook de selectie was met een aantal rijders aanwezig, wat altijd mooi is om te zien. Ons team was helemaal compleet met 12 rijders en we stonden maar liefst met 7 rijders in de Finale. Onze 2 jongste mannen van het team, Dennis Bignell en Joep de Bock, lieten beide mooie acties zien en kwamen heel netjes de manches door. Helaas werden ze beide in de Kwartfinale uitgeschakeld.

Teun de Bock, die een aantal weken geleden aankondigde zijn fietscross carrière te willen stoppen en voorzichtig is begonnen met voetballen, reed afgelopen
weekend een geweldige wedstrijd. Hij liet zien, heel veel talent en techniek te hebben. Teun reed prachtige manches en een super mooie kwartfinale. Helaas werd Teun in de Halve Finale uitgeschakeld. Wat zullen we onze eigen Teun gaan missen, na zoveel jaren in het Dreamteam. Gelukkig maakt hij dit seizoen af, dus zullen we hem zeer zeker nog een aantal wedstrijden zien en naar zijn prachtige verhalen, onder onze teamtent luisteren.

Photo: Remco Huvermann

Jeffrey Bignell, die na een zeer lange blessure deze Topcompetitie mee fietste, liet zien dat hij over talent beschikt. Want ondanks het weinig trainen sloot Jeffrey alle manches af met een mooie eerste plaats. Ook in de Finale, haalde Jeffrey de volle winst!

Photo: Remco Huvermann

Rody van den Heuvel wilde ondanks een behoorlijke valpartij in de training, deze wedstrijd niet missen. Ondanks de pijn aan zijn hand was hij toch de hele dag voorin te vinden. Na een geweldig spannende finale, haalde Rody zelfs het hoogste podium. Zijn teammaat Ronan Lemmens, die in dezelfde klasse (Men 17+) uitkomt, ging ook super goed. Na een hele spannende Halve Finale, werd Ronan na een Fotofinish op een haar na vijfde. Hierdoor miste hij net de Finale. En dan hebben we in de klasse van de Men 17+ ook nog Jelle van de Spijker. Ook Jelle was de hele dag voorin te vinden en stond samen met Rody in de Finale aan het hek. Jelle haalde een mooie vijfde plaats in de Finale. Hiermee was hij na al zijn blessures erg tevreden.

Photo: Remco Huvermann

Bij de Women 17+, rijdt Joyce Bax. Zij blijft altijd vechten tot aan de Finish lijn. Joyce reed hele mooie races en wist dan ook al haar manches te winnen. Voor haar had er zeer zeker een mooie podiumplaats ingezeten, maar helaas ging het in de Halve Finale mis. Een andere raakte haar tijdens een val, waardoor ze stil viel en jammer genoeg de Finale niet haalde.

Photo: Remco Huvermann

Erik Peters kampt al een aantal maanden met blessures. Hij had dan ook heel veel zin in deze Topcompetitie en liet zien dat hij nog steeds van de partij is. Erik was dan ook zeer tevreden, met een mooie vijfde plaats in de Finale. Indy Scheepers wist ondanks dat haar start de hele dag niet zo geweldig was, toch ook deze Topcompetitie op haar naam te schrijven. Dit leverde haar een hele mooie roze/zilveren beker op. Ook Lynn Blewanus ging met deze mooie beker naar huis. Lynn was de hele dag super goed in vorm en won al haar manches. Lynn die net als Joyce, ook altijd blijft vechten tot de Finishlijn, haalde een
super mooie tweede plaats in de Finale. Zij stond vol trots op het podium.

Photo: Remco Huvermann

En als laatste van het team, Bo Piepers. Ook hij ging met een mooie beker naar huis. Zoals altijd, liet Bo weer hele mooie acties zien en wist hij met deze acties, de Finale te halen. Deze sloot hij af met een hele mooie derde plaats.

We hebben met ons Team afgelopen weekend weer mooie resultaten neergezet!

Tekst: Astrid Scheepers