Lynn Blewanus kende vorig jaar een uitstekend seizoen. Rijdend voor het Meybo BMX Dreamteam wist ze een aantal mooie overwinningen te boeken. Dit jaar fietst ze een leeftijdsklasse hoger en is het seizoen voor haar stroef begonnen.

Blewanus rijdt ook dit seizoen weer voor het Meybo BMX Dreamteam. Met hulp van het team en haar vader, probeert ze ook dit jaar weer mooie resultaten neer te zetten. Dit jaar rijdt de jonge Dreamteam rijdster een leeftijdsklasse hoger. Het seizoen verloopt tot nu toe, niet zoals ze bij de familie Blewanus hadden verwacht. Ralph Blewanus: “Omdat ze zo hard is gegroeid, hebben we haar fiets al vier keer aan moeten passen. Eerst de cranks en drie keer het verzet. Het verzet is nu pas goed!”

Vorige week reed Blewanus de AK in Ammerzoden. Ze reed daar in de Open Klasse naar een vijfde plaats in de halve finale. Net buiten kwalificatie voor de finale. In haar eigen leeftijdsklasse werd ze in de manches drie keer tweede en plaatste ze zich makkelijk voor de finales. In de finale eindigde Blewanus op een nette vierde plaats. Ralph Blewanus: “Goed gereden, niks op aan te merken. Ammerzoden was een echt AK baantje en een mooie generale voor de TC in Luyksgestel.”

Want een week later (17 juni) reed de jonge Blewanus weer een wedstrijd. Deze keer in Luyksgestel en wel de tweede KNWU TopCompetitie van het seizoen. Nu alles goed afgesteld stond, kon ze laten zien waar ze toe in staat is. Blewanus komt uit in de klasse Girls 11/12 jaar. In de manches wist ze ook hier weer drie keer tweede te worden. Geen vuiltje aan de lucht voor de rijdster van het Meybo BMX Dreamteam. In de halve finale werd ze vierde. Hierdoor wist ze zich netjes te kwalificeren voor de finale. In die finale eindigde Blewanus op een zesde plaats. Ralph Blewanus: “Goed gefietst… Trots op haar! Als jongste in haar klasse, heeft ze nog een flinke groei voor zich. Als ze zelf niet al te snel blijft groeien en we haar fiets niet elke keer hoeven te verbouwen, komt het vanzelf wel goed!” 

Photo: Peejee Media