Vorige week werd het WK BMX in Rock Hill (USA) verreden. Voor het team waren Indy Scheepers, Erik Peters, Bo Piepers en Lynn Blewanus aanwezig. Scheepers won daar het zilver in de klasse, Girls 16 jaar.

Indy Scheepers

Voor de zestienjarige Scheepers is de maand juli een geslaagde maand. Eerder won ze al het Nederlands- en Europees kampioenschap. In Rock Hill sloot ze haar maand af, met zilver. “Ik heb het WK als een hele leuke ervaring beleefd. De reis was allemaal goed gegaan, alleen was het wel een lange reis. We moesten tussendoor van vliegveld overstappen. In totaal zijn we ongeveer zo’n 14 uurtjes bezig geweest om in Amerika te komen. Ik ben naar het WK gegaan, omdat ik graag wilde weten, waar ik ergens sta bij de wereld top. Het niveau lag hoog en we waren met zijn allen aan elkaar gewaagd. Ik was al blij toen ik in de finale stond. En ik ben super blij met mij tweede plek. De nummer één had terecht gewonnen, want zij ging gewoon heel hard. Ik vond de baan heel erg groot, maar de baan liep minder fijn dan dat hij eruit zag. Op de baan moest je geen trap laten liggen, want je kon heel erg veel trappen. Het was heel erg warm in Amerika vooral met de trainingsdagen, was het echt niet uit te houden. Maar met de wedstrijddag zelf viel het wel mee. Ze hadden goede verkoeling in de Nederlandse tent. Ik heb met papa afgesproken dat ik na elke manche even naar het hek kwam, zodat hij mij even kon coachen. Dat was allemaal goed gegaan. Ik heb het super leuk gehad in Amerika en ben heel erg tevreden met mijn zilveren medaille. Volgend jaar zullen we verder zien, want dan fiets ik Junior Women.”

Indy Scheepers | Photo: Jerry Landrum

Hoog Niveau

Het niveau lag de hele week enorm hoog. En in elke klasse werd van begin af aan, gestreden voor de eerste vier plekken. Voor Lynn hield het helaas na de manches al op. Vanwege de hitte werden er maar 2 manches verreden die dag. Helaas haalde Lynn hier twee keer de vijfde plaats. Dit was niet genoeg voor een kwartfinale, wel heeft Lynn zich prima vermaakt en vond het een leuke en hele leerzame ervaring. Ook voor Erik hield het na de manches al op. Hij haalde in de eerste manche een mooie derde plaats en in de tweede manche, werd Erik vijfde. Dus het moest erin zitten om door te stromen naar de 1/16 finale. Maar helaas ging het in de derde manche mis, hij moest vanwege een valpartij de rest ontwijken, waardoor hij helaas niet bij de eerste vier zat. Maar ook Erik vond het een super ervaring en heeft er een mooi Amerikaans shirt aan overgehouden. Bo wist zich wel door de manches heen te vechten en ook kwam hij de 1/16 Finale door. Helaas hield het avontuur voor hem in de 1/8 Finale op. Uiteraard was het voor deze rijders, een hele mooie ervaring en natuurlijk super om zo’n groot evenement in Amerika te mogen meemaken!

Bo Piepers | Photo: Jerry Landrum
Erik Peters | Photo: Jerry Landrum