Michelle Laponder tijdens het Brabants Kapioenschap BMX NFF

Michelle rijdt bij de NFF mee in de Promotieklasse. De promotieklasse is de hoogste klasse binnen de NFF en aan het einde van het seizoen wordt de beste rijder gekroond tot BMX kampioen.

Laponder reed in het Brabantse Berlicum mee in de NFF promotieklasse. Laponder is 16 jaar oud en woont in Geldermalsen. Sinds haar vijfde zit ze al op haar fiets. Naast de NFF rijdt Laponder ook wedstrijden binnen de KNWU. ,,Het verschil in mijn ogen is vooral het feit dat je bij de KNWU, wedstrijden in het buitenland kan rijden. Bij de NFF zijn de wedstrijden alleen nationaal en zit er ook verschil in het indelen van leeftijden.” Laponder staat momenteel bovenaan in het klassement, promotieklasse NFF. Het Brabants kampioenschap in Berlicum, wist ze op haar naam te schrijven.┬áNaast een derde plek in haar eerste wedstrijd dit seizoen, wist ze de andere drie te winnen. Bij de KNWU werd Laponder achtste algemeen┬áin de klasse Girls 15-16.

Michelle Laponder tijdens het Brabants kampioenschap NFFDe 16 jarige uit Geldermalsen kijkt tevreden terug op haar dag in Berlicum. ,,Ik kijk met een goed gevoel terug naar mijn optreden in Berlicum. In de promotieklasse won ik alle drie mijn manches en zo ook de finale. In mijn eigen klasse (meisjes 16 jaar en ouder) is het altijd wat lastiger. Maar ook hier ging het goed die dag… De manches reed ik 1-1-2. In mijn halve finale had ik een slechte start, maar wist al snel mijn achterstand goed te maken. Ik eindigde uiteindelijk derde en was verzekerd van een plaats in de finale. In de finale was het strijden tot aan de finish. Maar erg tevreden met mijn vierde plek.” De baan in Berlicum is een compacte baan, met krappe bochten. Die ochtend had het geregend en hier en daar was het dan ook glibberen in de bochten. ,,Op de eerste bult en het derde stuk na, vond ik de baan in Berlicum redelijk goed te rijden.”

Op zaterdag 29 oktober wordt het Veluws kampioenschap verreden in Apeldoorn. Laponder hoopt daar haar eerste plek te verdedigen. ,,Mijn kansen voor het Veluws kampioenschap zijn moeilijk in te schatten. Vooral bij de meisjes 16 jaar en ouder, is het altijd lastig. In de promotieklasse, ga ik mijn best doen om mijn eerste plek in het klassement te behouden!”