Photo: Remco Huvermann

Zondag een week voor het EK, kwam wij aan op de camping in Bordeaux. Deze keer samen met mijn vader, moeder en broertje! Donderdag was de eerste landentraining. De training ging wel goed, alleen voor de volgende dag wilde ik de grote bult, voor de tweede bocht gaan springen. Vrijdag deed ik dat dus en hij ging niet helemaal lekker. Ik bleef niet op mijn fiets zitten. Maar ik dacht, ik moet hem wel gaan springen. Dus ben ik gelijk weer naar boven gegaan en heb hem meteen weer gesprongen. Daarna ging hij super… Dus ging ik met een heel goed gevoel naar zondag!

Photo: Remco Huvermann

Zondag moesten we vroeg op de baan zijn, voor de laatste training en toen begon het! In de eerste manche, was ik best zenuwachtig. Ik sloot al mijn manches winnend af! Vorig jaar hadden we kwartfinales, maar dit jaar gelijk door naar de halve finale. Eerst moesten we nog wachten op de achtste- en kwart finale. Dus dat was best een lange zit… In de halve, had ik mijn slechtste start van de dag en kwam ik voor de eerste bult in het gedrang en lag ik daardoor vijfde. Ik ben gewoon doorgegaan en kon een goeie bocht maken. Uiteindelijk ging ik toch nog als derde de finale in. Ik mocht als zesde kiezen, dus dat werd ook startplek zes voor mij. Mijn benen trilden helemaal… Het was zo warm en het was ook een lange dag. Ik stond gewoon op mijn tanden te bijten van de zenuwen. Ik had een superstart in de finale en kwam nog even terug naar twee, maar ergens reed ik door een zacht stuk en werd ik dus uiteindelijk derde van Europa. Een plek waar ik superblij mee ben!!!

Photo: Remco Huvermann