“Ik heb afgelopen weekend, een super weekend gehad in Assen. Papa en ik gingen samen met de camper. Vrijdag vertrokken we, dus kon ik vrijdagavond vast even de baan verkennen. Zaterdagmiddag deed ik voor het eerst mee met de time trial. Ik vond het best spannend. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, dus ik ging er maar gewoon voor. Het ging alleen niet helemaal zoals ik dat zelf in gedachte had! Ik trapte te lang door, beneden aan de start en daardoor kwam ik helemaal niet uit op de eerste bult. Ik kon toen niet goed achterwielen, met als gevolg dat ik bij de eerste bult al klaar was! Ik ging scheef en ging van mijn fiets af… Toch wel beetje boos, want ik wist wat ik fout gedaan had. Maar ja, nu was het al te laat! Morgen zou me dit niet meer gebeuren in ieder geval!

Photo: Lou Designs & Photography

Zondag dan het echte NK… In de manches reed ik drie keer één. Op naar de halve finale! Hierin reed ik samen met Sam naar de finish en dit resulteerde in een fotofinish. Uiteindelijk reed ik als eerste over de finish. De halve finale vind ik echt altijd heel belangrijk. Dat is echt… En als ik eenmaal door de halve finale heen ben, valt alle spanning weg en dan is het gewoon een alles of niks race in de finale. Ik ging op vier staan. Ik kwam goed weg. Ik dacht buiten of midden is altijd goed. Ik lag in de race derde. Ik kwam nog even terug naar twee, maar finishte uiteindelijk als derde, waar ik heel erg blij mee was! Ik rijd voor het eerste jaar in de 15/16 bak en ik ben superblij dat ik ook dit jaar podium heb gereden.

Nu even een week lekker rustig aan doen en lekker nog een beetje fietsen en dan is het op naar Bordeaux voor het Europees Kampioenschap. Helemaal zin in!”