Mila Kool (Archief) | Photo: Lou Designs & Photography

Mila Kool reed het afgelopen weekend de 3Nations Cup in Peer, België. Dit was de tweede stop in de 3Nations Cup en de eerste BMX wedstrijd na de zomerstop. 

Kool verkoos ervoor om in juli niet naar het WK te gaan en na het Europees kampioenschap heerlijk te genieten van een welverdiende vakantie in Spanje. Na de zomerstop en haar vakantie was de wedstrijd in Peer ‘super goed’ verlopen. “Zaterdag begon het niet helemaal lekker. Ik sloot mijn manches af met 1 2 5. Daarna ging het wel lekker en in de halve finale werd ik tweede. Ik ging met een goed gevoel de finale in, waar ik uiteindelijk derde werd!”

De kop was er af… Ook al had Kool tijdens haar vakantie nog een wedstrijd gereden in Spanje, was dit toch wel weer even wennen. Zondag, de tweede dag ging het al stukken beter. “In mijn manches werd ik drie keer eerste. In de halve finale werd ik vervolgens weer tweede en ook in de finale was het een herhaling van de zaterdag. Ik ben blij met mijn twee derde plaatsen dit weekend. Het was lekker weer en weer super gezellig, met iedereen. Nu weer vol het tweede deel van het seizoen in… Ik heb er zin in!”