Mila Kool reed tijdens de vierde Top Competitie wedstrijd in Kampen, naar een mooie tweede plaats. Dit ging niet geheel zonder slag of stoot… Eerder op de dag, moest ze namelijk veranderen van schoenen.

“Wat een goeie dag was het zondag! Nadat ik de eerste manche ‘uitklikte’, zat ik onwijs te balen. Ik lag eerste en eindigde hierdoor als derde. Ik kreeg van papa gewoon nieuwe schoenen en vanaf daar ging het eigenlijk alleen maar steeds beter! Ik sloot de tweede en derde manche, af met een tweede plek en ging toen door naar de halve finale. We hadden hier al een goeie finale bak, met sterke rijdsters en ik kwam als tweede de finish over. In de finale ging het helemaal lekker… Ik lag vierde, maar kon een mooie eerste bocht pakken, onderlangs en kwam hierdoor derde te liggen. Voor mij reed de Zwitserse, Leila Henri en ik dacht alleen maar, doortrappen tot over die finish. En net voor de lijn, ging ik ook nog Leila voorbij en pakte ik de tweede plaats bij de Girls 15/16! Dus dat was een topdag voor mij. Dank je wel team voor het aanmoedigen… Het was een super gezellige dag, met zijn allen. Ook met mijn vriendinnen van de BMX!”

Photo: Remco Huvermann