Mila Kool reed gisteren haar laatste nationale TopCompetitie van het seizoen. Deze laatste BMX wedstrijd, werd verreden op een natte baan in Valkenswaard. De wedstrijd kon na een flinke vertraging eindelijk beginnen voor de Daylight rijdster.

“Ik hoef vast niet te zeggen dat we allemaal baalden dat het starthek kapot was. Niemand vond het leuk om zo lang te wachten, maar uiteindelijk heeft het er wel voor gezorgd dat we konden starten in het zonnetje. Want de hele tijd dat het hek het niet deed, heeft het volgens mij geregend. Uiteindelijk was het wel jammer, dat we maar 2 manches konden fietsen… Het leek wel een drukke Europese ronde! Maar we konden starten en dat was het belangrijkste. Het hek viel veel trager dan ervoor, maar mijn manches sloot ik allebei winnend af. In de halve finale was het echt heel erg chaotisch. Twee rijdsters vielen meteen over het hek (gebeurde wel vaker die dag) en op het tweede of derde stuk, vielen er weer twee meiden! Ik werd tweede in de halve finale, dus kon me klaarmaken voor de finale. Ik had zoveel drang en wilde zo graag, dat ik even vergat, dat het starthek zo traag was. Hierdoor ging ik een fractie van een seconde te vroeg weg. Ik botste tegen het hek aan en daardoor lag ik meteen achter met starten. Ik kwam als vijfde de eerste bocht in, maar uiteindelijk finishte ik toch nog als vierde. In het eindklassement ben ik tweede algemeen geworden, in de klasse Girls 15/16. Ik ben zeker trots op mijzelf, als allerjongste rijdster in deze bak! Nu rustig klaar gaan maken voor de winterstop en de wintertrainingen en na een heel erg goed seizoen voor mij, heb ik alweer zin in volgend seizoen!”

Photo: Lou Designs & Photography