Photo: Jerry Landrum

Winst ging gisteren naar Pajon… Maar Laura Smulders overwon haar pijn en staat nog steeds bovenaan in het klassement. Met nog maar één wedstrijd te gaan, kan ze haar titel prolongeren.  

Mariana Pajon ging er gisteren in Argentinië met de winst vandoor, maar wat heeft Smulders gevochten voor haar punten. In haar eerste moto, stak er een windvlaag op en daardoor sprong ze veel te ver en ook nog eens scheef, waardoor ze hard ten val kwam. “Ik heb mijn vingers van mijn linkerhand afgeschaafd. De nagel van mijn duim was er ook nog eens half af. Mijn rechter schouder en heup heb ik ook flink afgeschaafd. Verder gelukkig niks ernstigs ofzo!”

Smulders kwam door deze val voor de eerste keer dit seizoen in de LCQ terecht. Dit was voor iedereen wel even wennen. “Ik was na mijn val goed misselijk van de pijn. Toen ik de heuvel op liep, twijfelde ik nog of het wel slim was om door te gaan. Maar toen ik eenmaal aan het hek stond, voelde het wel weer okay!” Vanaf toen besloot Smulders slim te rijden… Geen onnodige risico’s, maar wel het maximale eruit halen. “De pijnstiller sloeg tegen de kwartfinale ook aan en vanaf toen ging het gelukkig beter. Ik kon mijn stuur niet helemaal goed vasthouden. Maar gelukkig goed genoeg!”

Gisteren voelde als een overwinning voor de Nederlandse. Het was een zware strijd, tegen de pijn. “Deze tegenslag doorstaan en dan nog maar één wedstrijd!”