Groepsfoto FCV Talent BMX Team

Op zaterdag 18 februari vond in Handel de presentatie plaats van het Talent BMX Team. Dit team zal ook in 2017 weer deelnemen aan de diverse wedstrijden in en binnen- en buitenland.

Het team bestaat momenteel uit 10 rijders, met als teammanager Harm van Brussel. Mike van Mierlo had eerder aangegeven dit jaar te stoppen en twee nieuwe leden melden zich aan voor het team. Sven Pennings uit Veghel, zal uitkomen in de klasse Boys 8 jaar en Jur van Brussel, zal rijden bij de Boys 7 jaar. Na een woordje van Harm, werden de fietsen, kleding, helmen en handschoenen uitgereikt aan de leden. Zo kunnen zij ook dit jaar weer in optima forma aan de start verschijnen. Dit alles zou niet kunnen gebeuren zonder de steun van sponsoren. Bij deze willen wij ze hiervoor van harte bedanken.

Op 29 & 30 april is er voor het team een hele belangrijke wedstrijd. Namelijk de Europese ronde in Erp, georganiseerd door FCC Wheels. De BMX-baan waar het Talent BMX Team haar thuisbasis heeft. Hier gaat men in de derde en vierde ronde strijden om het Europees kampioenschap. Verder vinden er in diverse plaatsen in Nederland 5 Topcompetitie wedstrijden plaats. Het Nederlands kampioenschap is op 1 juli in Assen. Dan zijn er nog 10 afdelingskampioenschappen en nog diverse andere wedstrijden over de grens, zoals België, Tsjechië, Duitsland, Italië, Noorwegen, Frankrijk en het Wereldkampioenschap BMX in Rock Hill, Amerika. Hier zullen ook rijders van het team aan deelnemen.

Na afloop van de presentatie, vertrok het gezelschap richting Lommel (België) om de fietsen te testen en tevens te trainen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. ’s Avonds vond in Handel het teamfeest plaats, waar rijders, ouders en sponsoren aanwezig waren. Het was een heel gezellig feest… Tijdens dit feest werd er aandacht geschonken aan Mike van Mierlo, die dit jaar afscheid nam van het team, maar nog wel als lid van FCC Wheels zijn wedstrijden zal rijden. Mike bedankte iedereen voor de geweldige tijd bij het Talent BMX Team. Voor zijn inzet en enthousiasme werd hij door Harm als voorbeeld genoemd voor de jeugd. Ook werd Harm zelf nog bedankt, voor zijn inzet en vele bemoeienissen als teammanager van het Talent BMX Team.