Renske van Santvoort wint het Brabants kampioenschap NFF

Tijdens het Brabants kampioenschap in Berlicum, won Renske van Santvoort de titel en de trui in de klasse meisjes 12 en 13 jaar.

Renske van Santvoort tijdens het Brabants kampioenschap NFFVan Santvoort is 12 jaar en komt uit Nuland. De 12 jarige rijdt voor de vereniging FCC Nuland en fietst al bijna 4,5 jaar. Van Santvoort rijdt haar wedstrijden zowel bij de NFF, als bij de KNWU. Tijdens het Brabants kampioenschap bij de NFF, wist ze er met de titel Brabants kampioen vandoor te gaan. De Brabants kampioene probeert zoveel NFF wedstrijden te rijden als mogelijk. Vanaf het NK dit seizoen, is dit haar eerste trui die ze weet te winnen. ,,Dit is mijn eerste trui, aangezien ik de andere twee wedstrijden niet kon. Vanaf 2016 was Nunspeet mijn eerste overwinning. Het NK heb ik ook gewonnen.”

Ondanks de weersomstandigheden ging de dag toch goed voor Van Santvoort. Ze wist alle drie haar manches winnend af te sluiten. ,,Ik vond de baan niet zo fijn. Het starthek was glad en de baan was zacht.” In de ochtend had het geregend, waardoor de baan zacht was geworden. In de middag klaarde het op en werd de baan wat droger. Van Santvoort is heel blij met haar titel. Ze wist in de finale Noor Westra en Cindy Martens achter haar te houden. Westra werd tweede en Martens kwam als derde over de finish. ,,Ik ben heel blij met mijn titel, Brabants kampioen. Ik heb mijn titel met succes weten te verdedigen. Maar uiteindelijk ben ik blij met elke overwinning!”