Het NK BMX zit er weer op. Afgelopen weekend in Assen, konden we genieten van mooie, spannende races. Het RV BMX Team was met drie rijders aanwezig en ging naar huis met drie titels.

Vooraf wist Ronnie Verweijst zeker dat zijn pupillen er alle drie vandoor zouden gaan met een Nederlandse titel. Maar in de BMX kan alles gebeuren… Dus dit moesten ze dan toch maar eerst even afwachten.

De eerste rijder van het team is, Jason Noordam, die het hele seizoen al sterk rijdt. Hij won zondag zijn eerste Nederlandse titel. “BAM… Ik ben gewoon Nederlands kampioen bij de Boys 12jr!” Noordam hoopt deze maand nog meer succes te boeken, maar de eerste titel is in ieder geval ‘in the pocket’! “Ik ben zo blij met mijn eerste titel. Hier heb ik lang op gewacht!”

Photo: Lou Designs & Photography

De tweede rijdster, is Lissi van Schijndel. Zij rijdt het hele seizoen al vooraan. Van Schijndel is dit seizoen gewoon een klasse apart. Dat zij in Assen de Nederlandse titel zou pakken, was voor niemand een verrassing. Desondanks is ze toch tevreden met haar titel.

Photo: Lou Designs & Photography

De derde en laatste rijdster van het team is Junior, Lotte van der Wiel. Zij kent een iets minder seizoen. Dit jaar zijn er maar twee Junior Women, Van der Wiel en Gerlinda Remmerts. Zij reden zondag een race in een race. De Junioren werden afgelopen weekend namelijk ingedeeld bij de Elite Women. De Junioren reden echter wel hun eigen klassement. De best geplaatste Junior, zou er vandoor gaan met de Nederlandse titel. Na drie manches was Van der Wiel de best geplaatste en won daarmee de titel bij de Junior Women.

Verweijst was na de wedstrijd enorm trots, zijn voorspellingen van eerder die dag waren uitgekomen! ‘Als het in de BMX niks wordt, kan ik altijd nog voorspeller worden!’ zei hij met een lach… De teammanager kijkt tevreden terug op een geslaagd weekend. Een weekend die niet beter kon uitpakken. Met drie rijders naar een kampioenschap gaan en dan 100% scoren, daar droomt iedereen van. “Ik ga over twee weken vol goede moed naar het EK in Bordeaux. Hopelijk kunnen ze deze vorm vasthouden en gaan we daar ook mooie dingen beleven!”