Jason Noordam (Archief) | Photo: Lou Designs & Photography

Het RV BMX Team reed afgelopen weekend de tweede stop in de 3Nations Cup. Deze keer werd de wedstrijd verreden in Peer, België.

Na een lange zomerstop was het dit weekend dan eindelijk weer zover. Na een dikke maand, was dit de eerste wedstrijd na het WK, waar er weer op niveau gefietst kon worden. De tweede wedstrijd in de 3Nations Cup. De eerste ronde werd verreden in het Duitse Ahnatal en als laatste is Nederland aan de beurt.

Volgens teambaas, Ronnie Verweijst, was het wel weer even wennen voor zijn rijders. “Na zo’n lange zomerstop is het altijd weer even wennen, op de baan en op de fiets. Maar ze hebben weer goed gereden en zijn klaar voor de tweede helft van het seizoen.”

Jason Noordam en Lissi van Schijndel reden ook dit weekend weer beide dagen naar een eerste plaats. Deze twee jonkies gaan gewoon door, met waar ze voor de zomerstop mee waren geëindigd. De Belgische rijder van het team, Mika Ooms, had graag meer willen laten zien in eigen land. Hij kwam helaas niet verder dan de halve finale. Ooms werd daarin vijfde. Lotte van der Wiel reed alleen manches en sloot deze af als vierde totaal.

Volgende wedstrijd is die in Luyksgestel. Dit is de laatste stop in de 3Nations Cup en het team zal hier wederom van de partij zijn.