Het RV BMX Team reed gisteren een regio wedstrijd in Schijndel. Naast de teamleden was ook de dochter van teambaas Ronnie Verweijst aanwezig. De dag begon wat onfortuinlijk voor haar, maar eindigde sterk in een B-Finale.

Het begint een beetje eentonig te worden voor rijders Jason Noordam en Lissi van Schijndel, want ook in Schijndel stonden de twee weer op het hoogste podium. Jason moest vorige week in Kampen tijdens de vierde TC nog genoegen nemen met een derde plaats, gisteren won hij weer overtuigend.

Photo: Astrid Fotografie

Lissi blijft dit seizoen maar winnen in haar klasse. Zij kan nu al tevreden terugkijken op een bijna perfect seizoen voor haar. Alleen het WK wist ze niet winnend af te sluiten… De rest van het seizoen stond ze elke race op de hoogste trede. Lissi zal volgend seizoen de overstap maken naar de klasse Girls 13-14, waar ze weer te maken krijgt met meiden die een jaar ouder dan haar zijn. Dit zal waarschijnlijk wel weer even wennen zijn voor haar, maar daar maakt ze zich nog niet druk om. Haar focus ligt op het sterk eindigen van dit seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan, zal ze er alles aan doen om ook deze twee op haar naam te zetten.

Linsey Verweijst reed in Schijndel weer een wedstrijd mee en ondanks haar val in haar eerste manche, deed ze het gewoon goed deze dag. Linsey eindigde haar dag uiteindelijk in de B-Finale, waar ze als derde over de streep kwam. De dochter van de teambaas is pas sinds kort aan het fietsen en heeft het erg naar haar zin op de fiets.