Het RV BMX Team reed gisteren de laatste Top Competitie BMX in Valkenswaard. Na een flinke vertraging kon de wedstrijd eindelijk plaats vinden. Onder natte omstandigheden werd er gestreden voor het algemeen klassement.

Teamrijders Jason Noordam en Lissi van Schijndel, hadden gisteren maar één doel. Namelijk het veilig stellen van het algemeen klassement. Voor Noordam ging het gisteren niet zo gemakkelijk. Noordam won zijn manches en ging door naar de finales. In de finale was de jonge BMX’er echter te gretig weg en kwam daardoor meteen op achterstand te liggen. Noordam wist van de achtste plaats nog terug te knokken naar de zesde plaats, maar winst zat er niet meer in. Ondanks dit ‘foutje’ won Noordam toch het algemeen klassement in de klasse Boys 12 jaar. Een mooie prestatie… “Van de vijf TC’s wist ik er drie podium te rijden. Twee keer eerste en één keer derde. Het ging dit seizoen echt lekker! Bij de andere TC zat ik net als vandaag bij de start in het hek. Hierdoor eindigde ik in Haaksbergen en in Valkenswaard beide op de zesde plaats. Maar de overall titel in het algemeen klassement is natuurlijk super. 2017 Is een goed seizoen voor mij geweest. Ik heb veel geleerd en mooie resultaten weten neer te zetten!”

Photo: Lou Designs & Photography

Van Schijndel wist ook gisteren weer alles te winnen. De 12 jarige won dit seizoen alle Top Competities en pakte daarmee overduidelijk de titel in het algemeen klassement, Girls 11-12 jaar. “Ik ben echt heel blij met mijn titel. Ik heb een geweldig seizoen gehad… Bij een super team! Ook met mijn trainer Martin van der Velden klikte het enorm en dit zag je terug op de baan. Martin heeft mij beter gemaakt dit jaar en daar ben ik hem enorm dankbaar voor.”

Photo: Lou Designs & Photography

Linsey Verweijst reed in Valkenswaard haar allereerste TC. Helaas kwam ze de manches niet door, maar haar papa en teambaas Ronnie Verweijst was enorm trots op zijn dochter dat ze meedeed.